Kinderdijk zoekt vrijwilligers en start campagne

13 februari 2013
Kinderdijk zoekt vrijwilligers en start campagne

 

ALBLASSERDAM -  Het Werelderfgoed Kinderdijk zoekt vrijwilligers om de bezoekers te ontvangen. Half maart start het toeristenseizoen en eind oktober hebben driehonderdduizend mensen het authentieke Hollandse landschap in de Alblasserwaard bezocht. Om deze bezoekerstroom in goede banen te leiden start de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk een campagne om vrijwilligers te werven voor verschillende functies.
 
Twee jaar geleden is gestart met vrijwilligers in de functies kassamedewerker, gids, en gastvrouw, -heer. Op een enkeling na, werkt deze eerste groep van 50 mensen nog steeds met veel plezier op het Werelderfgoed. Daarna hebben ruim 20 mensen besloten ook vrijwilliger te willen worden. Het aantal functies kon daardoor worden uitgebreid. Een groep vrijwilligers, enthousiast werkzaam als gids, host en kassamedewerker/vraagbaak. De afgelopen jaren zijn er meer functies bijgekomen. In de rustige maanden zijn er timmerende vrijwilligers te vinden, anderen verrichten bijvoorbeeld administratieve of organisatorische werkzaamheden.
 
De molens zijn gerestaureerd, de financiële perikelen zijn opgelost. De blik is nu gericht op het beleven van Holland onder de waterspiegel door de bezoekers. We willen hen nog gastvrijer ontvangen en interessante en leerzame arrangementen aanbieden.
 
Dit persbericht is de start van een campagne om vrijwilligers aan te trekken. De vrijwilligers gaan hun netwerken inzetten en we gaan organisaties benaderen uit de wereld van de molenaars en de waterschappen.
 
In de volgende persberichten kunt u alles lezen over het programma van de startbijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers op 9 maart. Maar ook over het werken in een prachtig natuurgebied. En ook over wat het betekent om een van de vele Unesco erfgoederen ter wereld te zijn. Een bijzondere status die zorgt voor enthousiaste en geïnteresseerde bezoekers uit alle werelddelen. Van Amerika tot Zambia.
 
Ben je nu al enthousiast en wil je het bijzondere programma op 9 maart meemaken?
Meld je meteen aan via werkgroepvrijwilligers@gmail.com of bel met Peter Paul Klapwijk van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk op 078-6912830.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.