De lampionnenoptocht in winterse omstandigheden

01 februari 2010

ALBLASSERDAM - Op zaterdag 30 januari 2010 heeft de jaarlijkse lampionnenoptocht plaatsgevonden. Vanaf 6 uur kwamen de eerste kinderen aan op het raadhuisplein. Vanwege het weer was het een stuk rustiger dan in 2009. Er waren ruim 40 kinderen die met hun ouders aan de optocht deel namen. Juist op het tijdstip van vertrek begon het met sneeuwen. Het begon nog lichtjes, maar nadat de tocht vertrokken was werd het zware sneeuwval. De band (die door de sneeuwval ook al vertraging had opgelopen) die voor de stoet uitging, moest daardoor ook halverwege afhaken. Gelukkig werd er door verplaatsen van de muziekauto de tocht feestelijk omlijst.

Er stond langs de route toch de nodige belangstelling en na een tocht van 3 kwartier door Alblasserdam kwamen de verkleumde deelnemers bij Landvast aan. Daar wachtte na afloop warme chocolademelk en een koek – wat erg goed van pas kwam. Al met al een historische optocht in een wit decor! Voor het Oranje comité beginnen nu alle voorbereidingen voor het feest op 30 april. Binnenkort verschijnt hier meer informatie.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.