Inloopspreekuur van Rivas over opvoeding nu ook ’s avonds

04 februari 2013 door Hennie van der Zouw
Inloopspreekuur van Rivas over opvoeding nu ook ’s avonds

ALBLASSERDAM - Ouders en opvoeders in Alblasserdam kunnen vanaf nu ook iedere maandagavond met al hun vragen over de opvoeding en ontwikkeling van hun kind terecht tijdens het Inloopspreekuur van Rivas Zorggroep. Als proef vindt dit spreekuur tot 1 april ook iedere maandag van 18.30 tot 19.30 uur plaats in De Alblashof in Alblasserdam.

Proef
‘We merken dat ouders graag gebruik maken van de mogelijkheid van het Inloopspreekuur’, zegt Janet Besseling, jeugdverpleegkundige bij Rivas in Alblasserdam. Dit vindt iedere dinsdag en vrijdag van 13.30 tot 14.30 uur plaats in De Alblashof. Op donderdag tussen 9.00 en 10.00 uur kunnen ouders en opvoeders terecht in het kantoor van Rivas aan de Maasstraat 30. ‘Soms is het voor ouders, bijvoorbeeld vanwege hun werk, helaas niet mogelijk om gebruik te maken van deze inloopspreekuren. We komen hen nu hierin tegemoet door een proef te houden met een Inloopspreekuur in de avonduren.’ Wanneer dit een succes blijkt, dan krijgt deze proef een vervolg.
 
Uitgebreid advies
Tijdens het Inloopspreekuur kunnen ouders en opvoeders zonder afspraak terecht met vragen over de opvoeding en het opgroeien van hun kind. Zij kunnen hun baby ook laten wegen en meten. ‘We merken dat ouders en opvoeders het prettig vinden dat zij met hun grote en kleine vragen over de opvoeding en ontwikkeling van hun kind terecht kunnen bij professionals van Rivas’, vervolgt Janet. Helaas is tijdens het Inloopspreekuur niet altijd voldoende gelegenheid om uitgebreid op de vragen in te gaan. ‘Wanneer ouders en opvoeders dat willen, kan een afspraak met een medewerker van Rivas worden gemaakt. Op die manier wordt voldoende tijd vrij gemaakt om de vragen te beantwoorden en het juiste advies te geven.’
 
Meer informatie
Het Inloopspreekuur vindt iedere dinsdag en vrijdag van 13.30 tot 14.30 uur plaats in De Alblashof. Op donderdag tussen 9.00 en 10.00 uur kunnen ouders en opvoeders terecht in het kantoor van Rivas aan de Maasstraat 30. Op deze locatie is het echter niet mogelijk kinderen te meten en wegen. Tot 1 april vindt het Inloopspreekuur ook iedere maandag van 18.30 tot 19.30 uur plaats in de Alblashof.
Voor meer informatie kan contact worden opgenomen via Rivas Zorglijn 0900-8440 (lokaal tarief). Meer informatie is ook te vinden op www.rivas.nl.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.