Groep 4 meest ‘vatbaar’ voor brandpreventie

29 januari 2013 door Hennie van der Zouw
Groep 4 meest ‘vatbaar’ voor brandpreventie

ALBLASSERDAM - Brandweerman Cor: “Ik vertel ze geen sprookjes”

Brand in huis voorkomen begint bij het voorlichten van kinderen. In het bijzonder bij die uit groep 4. Uit recent onderzoek blijkt deze groep namelijk het meest ‘vatbaar’ voor onderwijs over vuur. Brandweerman Cor (Kraaijenhagen) kan hier als geen ander over meepraten. 
 
Brandweerman Cor is zich al langer bewust van de niet te onderschatten rol van kinderen bij het voorkomen van woningbranden. Hij geeft nu al ruim vier jaar spelenderwijs brandpreventieles aan kinderen van de basisschool en beaamt dat kinderen van zeven à acht jaar zijn lessen (van drie kwartier) het beste oppikken. “Die willen echt alles weten. En het is dé leeftijd waarop ze bij thuiskomst hun ouders onderwijzen.” Hij lacht. “En ze blijven zeuren tot die rookmelder er is.” 
 
Kijk voor meer informatie op www.brandweermancor.nl.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.