Alblasserdam ten onder tegen titelkandidaat VVGZ

03 december 2012 door Ad van Herk
Alblasserdam ten onder tegen titelkandidaat VVGZ

ALBLASSERDAM - In het thuis duel met VVGZ moest Alblasserdam de punten aan de koploper laten. Er werd met 0-2 verloren.
Alblasserdam begon redelijk aan de wedstrijd; de bezieling was weer terug bij de Damdorpers na een weekend rust. Nu moest er weer eens gewonnen worden om aansluiting te houden bij de top van het klassement. Na een tien minuten durend schaakspel van beide kanten kwam het eerste gevaar van de voet van Carlo Diaz, maar de bal ging echter net naast het doel van VVGZ.

Daarna was het de beurt aan VVGZ middenvelder Dimitri Hooftman, maar net als bij de laatste twee voorgaande wedstrijden stond keeper Martijn Baan weer zeer goed opgesteld. Zo kwamen er nog wat kansen voor de bezoekers, maar Baan wist wederom zijn doel schoon te houden.
Door geklungel in de verdediging van de ploeg uit Zwijndrecht was er even later een grote kans voor Carlo Diaz, maar die wachtte echter te lang met schieten zodat een verdediger nog net zijn voet er tussen kon krijgen. Uit de corner die ontstond kwam nog een mogelijkheid voor Johan de Vries, maar die had ook geen geluk. Daarna volgden nog drie behoorlijke kansen voor Alblasserdam maar de ruststand bleef steken op 0-0.

Het eerste kwartier van de tweede helft was nog wel in het voordeel van Alblasserdam maar daarna was het VVGZ dat toch op voorsprong wist te komen. Baan had deze keer geen antwoord op een actie van Joey Klein die de bal op een presenteerblad van Michel Dell”Avo kreeg en het doel niet meer kon missen.

Bij deze achterstand leek er iets geknakt bij de Damdorpers want ze wisten deze tegenvaller niet meer om te buigen. Tien minuten voor tijd was het weer raak voor VVGZ. Rob Kanters schoot van dichtbij zijn ploeg naar de 0-2 overwinning.

Al met al was het een matig duel dat echter wel hoopvol begon. De tribune zat deze keer heerlijk vol en dat is ook goed om te zien. De teller blijft na het behalen van de eerste periodetitel echter steken op twee punten uit vier wedstrijden.

Voorafgaand aan de wedstrijd liepen de spelers van E3 een ereronde om het veld, dit daar zij najaarskampioen waren geworden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Dam
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.