TTVA enorm teleurgesteld na degradatie

25 november 2012 door Ad van Herk
TTVA enorm teleurgesteld na degradatie

ALBLASSERDAM - Vrijdag 23 november gingen de heren van tafeltennisvereniging TTVA  voor hun laatste kans op weg naar naaste concurrent TOP uit Haastrecht. Er moest op voorhand een 3-7 overwinning worden behaald om definitief veilig te zijn voor het degradatiespook.
Het lukte TTVA uiteindelijk niet om dit ook daadwerkelijk te verwezenlijken. Misschien de spanning, maar zeker ook een iets betere tegenstander, die simpel weg in de breedte over wat meer power achter de tafel beschikte. Na de verdiende 6-4 nederlaag was de enorme teleurstelling van de TTVA gezichten te schrapen.

Het begon allemaal al in de eerste partij van de avond waarin Dick Ansink het opnam tegen Arie Hoogmoet van TOP. Ansink nam daarin een 2-1 voorsprong in games maar kon de partij simpelweg niet afmaken en ging dus alsnog in 5 games ten onder. Een verlies partij die de gehele avond voelbaar bleef. Jan Kees van Asperen wist hierna via een 3-0 winstpartij tegen de wat zwakkere Frank Mulder de stand weer recht te trekken (1-1). Peter van Dijk ging er hierna met 3-0 af tegen Peter van den Heuvel, de sterkste man van TOP.  Het dubbel van Ansink en van Asperen wat de afgelopen weken zo goed presteerde, was ook nu weer te sterk voor de tegenstander en zorgde dus voor een 2-2 tussenstand.

Hierna werd in een tijdsbestek van 45 minuten alles weggegeven. Zowel Peter van Dijk als Dick Ansink werden er kansloos met 3-0 afgespeeld door resp. Mulder en Hoogmoet van de  Haastrechters.  De 4-2 tussenstand die dit tot gevolg had deed het doek dus definitief vallen voor TTVA.

Wat hierna volgde kan beter beschreven worden als een aflevering van Mash. De sterkste man van TOP (Peter van den Heuvel) besloot niet meer verder te spelen wegens een (vermeende) blessure. Dit leverde TTVA dus twee gratis punten op waar ze in de praktijk dus helemaal niets meer aan hadden. De teleurstelling bij de Alblasserdammers was zo groot dat ook de laatste twee partijen van de avond beiden in geen tijd met 3-0 verloren  gingen.

Uiteindelijk via een wat vreemd wedstrijdverloop een 6-4 nederlaag, wat dus degradatie tot gevolg heeft. Dit is toch wel voor een deel te wijten aan een wat zwakke eerste helft van de competitie. De tweede helft was een heel stuk beter, maar helaas dus niet genoeg.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.