Minimale kans op lijfsbehoud voor TTVA

15 november 2012
Minimale kans op lijfsbehoud voor TTVA

ALBLASSERDAM - Dinsdag 13 november moesten de heren van tafeltennisvereniging TTVA het opnemen tegen koploper Rijnsoever uit Katwijk. Vooraf werd er gehoopt op een paar puntjes, zodat er in ieder geval nog een kans zou blijven bestaan om de dreigende degradatie te kunnen ontlopen. Het werd niet echt een onverdeeld succes deze avond.
Met vooraf het feit in het achterhoofd dat Dick Ansink speelde met een redelijk zware griep onder de leden,  werd er met angst en beven begonnen aan de wedstrijd. Uiteindelijk stond er aan het eind van de avond een terechte 2-8 nederlaag op het scorebord.

De tegenstander van deze avond herbergde een drietal spelers die ook ervaring hebben bij het acteren op een hoger niveau. Dit was in sommige partijen dan ook duidelijk te zien deze avond. Zowel Jan Kees van Asperen, Dick Ansink en Peter van Dijk werden alle drie een aantal malen helemaal ondersteboven gespeeld door een veel snellere en technischer tegenstander. Alleen Jan Kees van Asperen was in staat een partij te winnen tegen voormalig jeugd topspeler Jeroen Vliegenthart van de Katwijkers. Het enige lichtpuntje is op dit moment dat het dubbel van TTVA, bestaande uit Ansink/van Asperen heel erg goed draait.
Zij wisten in vier games  het koppel Vliegenthart/Breuer van Rijnsoever te verslaan.  
Peter van Dijk had in zijn laatste enkel partij van de avond de stand nog een wat dragelijker aanzien kunnen geven maar hij verloor helaas nipt met 6-11 in de vijfde game.

De uitgangspositie voor de laatste wedstrijd van dit seizoen (vrijdag 23 november) tegen naaste concurrent TOP uit Haastrecht is hiermee volstrekt duidelijk geworden. TOP staat twee punten boven TTVA en alleen een 3-7 overwinning in Haastrecht betekend dus lijfsbehoud voor de Alblasserdammers. Aangezien de thuiswedstrijd tegen deze opponent met 4-6 verloren ging lijkt dit dus op voorhand een bijna onmogelijke opgave te zijn.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.