Zware wedstrijd voor VV Alblasserdam eindigt in gelijkspel

13 november 2012

ALBLASSERDAM - In Almkerk bleef Alblasserdam steken op een 1-1 gelijkspel in een zware wedstrijd.

De mannen van Fop Gouman moesten aantreden op het kunstgras in Almkerk. De eerste zes minuten waren voor Alblasserdam en daar kwam ook een kans uit voor Umut Takac. Een goede redding van de keeper van Almkerk, Stefan Wildhagen, tikte de bal net over het doel.
 
Vanaf dat moment kwam Alblasserdam behoorlijk onder druk te staan. Een goed keepende Marijn Baan kon zijn doel lange tijd schoonhouden. Hij kon echter niet voorkomen dat de spits Jelle Stalenhoef in de 32e minuut de bal in het doel schoot: 1-0.
 
In de tweede helft speelden de Damdorpers stukken beter en hadden ze ook een lichtjes overwicht. De prima spelende Carlo Diaz, die normaal gesproken makkelijk tot scoren kan komen, had geen geluk. Stefano Tavares stoomde steeds goed mee op naar voren en werd de gevaarlijkste man van Alblasserdam. Dit kwam door de uitstekende wissel van Gouman, want door de komst van Edar Saloma kwam de rechtsback nog beter uit de verf en ontstonden er diverse kansen.
 
Het duurde echter een halfuur voordat Alblasserdam tot scoren kon komen en wel vanaf de stip. De strafschop werd genomen door Sonny Schouten en de verdiende 1-1 stond eindelijk op het scorebord.
 
John van Krimpen en Daely van der Graaff vielen ook nog in. Laatstgenoemde werd na een behoorlijke overtreding op Michael Klop met een rode kaart van het veld gestuurd en Klop kon eveneens niet meer verder. Aan de stand veranderde niets meer en dus nam Alblasserdam een zwaarbevochten punt mee uit Almkerk.
 
Aanstaande zaterdag mag de hoofdmacht op bezoek bij de buren van Almkerk, namelijk hekkensluiter Altena uit Nieuwendijk.
 
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Dam
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.