TTVA vecht keihard voor lijfsbehoud

25 oktober 2012
TTVA vecht keihard voor lijfsbehoud

ALBLASSERDAM - Op dinsdag 23 oktober begon voor de hoofdmacht van tafeltennisvereniging TTVA de 2e competitiehelft met een thuiswedstrijd tegen het lastige Xerxes. In de uitwedstrijd werd een zwaarbevochten 4-6 overwinning behaald en het was zaak om deze uitslag minimaal te evenaren om toch nog enig uitzicht te behouden op lijfsbehoud in de 1e klasse. De mouwen moesten dus flink worden opgestroopt. Na een wedstrijd waarin TTVA heel veel mentale veerkracht toonde, stond er uiteindelijk een fraaie 8-2 overwinning op het scorebord.

Het was Dick Ansink die in de eerste partij van de avond al direct een mokerslag uitdeelde richting Xerxes, door in een geweldige partij de sterkste man van de Rotterdammers Jeroen Verhage met 13-11 in de vijfde game te verslaan. Vooral de manier waarop Dick een 6-10 achterstand in die laatste game wegwerkte gaf TTVA een mooie mentale opkikker.

Het was Jan Kees van Asperen die hier direct gebruik van maakte door de lastige Ton Timmer in vier games te verslaan. Peter van Dijk moest het hierna in een aantal zwaar bevochten games afleggen tegen Dennis Creton. Het Dubbel van Ansink en van Asperen werd wederom een toonbeeld van hoe je met hard werken en een dosis vechtlust toch het punt naar je toetrekt. Ook deze partij ging over de volle vijf games en zorgde er voor dat er in de pauze een mooie 3-1 tussenstand op het bord prijkte.

Via een vrij simpele overwinning van Jan Kees van Asperen op Jeroen Verhage en ook weer een prima overwinning van Dick Ansink op Dennis Creton werd de voorsprong dus verder uitgebreid. Peter van Dijk wist op karakter de Rotterdammer Ton Timmer hierna volledig stuk te spelen en de laatste game (11-2) zij wat dat betreft voldoende. De mooiste partij van de avond was ongetwijfeld die tussen Dick Ansink en Dennis Creton. Op en neer gaande kansen, Goed niveau en soms tijden fantastische punten, maakten het ook voor de toeschouwers tot een echte kraker. Na het wegwerken van een 4-8 achterstand in de vijfde game kon Dick uiteindelijk deze laatste game met 11-7 naar zich toetrekken en jawel! de vuist ballen na de volbrachte hattrick op deze avond. Peter van Dijk ging hierna echt ter nauwer nood ten onder tegen de sterke Jeroen Verhage. Alleen al vanwege het getoonde karakter in de partij had Peter echt meer verdiend dan een ondergang met 7-11 in de vijfde game. Uiteindelijk wist Jan Kees van Asperen een keurig slot akkoord te verzorgen d.m.v. een bekeken vier games overwinning op Ton Timmer. Ook voor hem betekende dit een hattrick deze avond en niet onbelangrijk, het bezorgde TTVA een fraaie en ruime 8-2 overwinning.

Wat vooral opviel deze avond was het aanstekelijke karakter tafeltennis wat bij tijd en wijle op de tafel gelegd werd door de heren van TTVA.  Dit zal echt ook nodig zijn in de misschien wel sleutelwedstrijd van dit seizoen, die volgende week vrijdag in Leiden gespeeld gaat worden tegen Docos.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.