VV Alblasserdam blijft eenvoudig overeind tegen Sliedrecht

15 oktober 2012

ALBLASSERDAM -  Anders dan de eindstand doet vermoeden, bleef Alblasserdam in de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht vrij eenvoudig overeind en won deze dan ook met 3-2.

Beide ploegen gingen vanaf de aftrap fel van start en dit resulteerde na een paar minuten al tot een kans voor Sliedrecht. Na een voorzet vanaf rechts kon de bal echter niet vol met het hoofd geraakt worden, waardoor deze geblokt en weggewerkt kon worden. Aan de andere zijde werd de score door Alblasserdam wel geopend. In de 13e minuut kopte de vrijgelaten Carlo Diaz een voorzet netjes tegen de touwen: 1-0. Na dit doelpunt was de jacht op meer geopend, maar werd echter in de afronding vergeten de score verder te vergroten.

Enige tijd later had Sliedrecht eigenlijk recht op een strafschop. De doorgebroken speler werd binnen het zestien meter gebied door de uitgelopen Martijn Baan middels een duik naar de bal gevloerd. De scheidsrechter wuifde deze echter weg en zodoende bleef de voorsprong op het scorebord staan.

In het laatste gedeelte van de eerste helft vergrote Sliedrecht de druk, maar de damdorpers bleven goed overeind. Vlak voor het rustsignaal werd het dan toch nog 2-0. Umut Takac omspeelde na een mooie aanval en goed doorzetten diverse spelers en keeper Ter Veer.

Ander spelbeeld
In de tweede helft een wat ander spelbeeld dan in de eerste. Sliedrecht nam het initiatief en Alblasserdam moest verdedigen. Toch waren er in de 58e minuut diverse kansen voor de thuisclub om qua score uit te lopen. De scrimmage voor het doel en de schoten die hieruit volgden werden echter allen geblokt. Tien minuten later kwam de aansluittreffer voor de bezoekers op het scorebord. Na een goede aanval over de rechterzijde kon Luciano van Harlingen de 2-1 binnen tikken.

Negen minuten voor het einde van de wedstrijd staakte de scheidsrechter enige tijd het treffen wegens een opstootje. Na een korte afkoelingsperiode werd er toch weer afgetrapt en tilde Alblasserdam de stand naar 3-1. De goed spelende Carlo Diaz gaf een niet te missen kans aan Koen Lighaam en deze wist hier natuurlijk wel raad mee. Vervolgens had Sliedrecht nog pech door een op de lat uiteenspattend schot. Vlak voor tijd kon Berry de Groot de stand toch nog naar een draaglijker 3-2 eindstand koppen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.