Feestelijke opening Nieuwland Parc

10 juni 2011

ALBLASSERDAM / PAPENDRECHT - p 9 juni 2011 hebben wethouder Peter Verheij en John Capitein, voorzitter van de Ondernemersvereniging, het bedrijventerrein Nieuwland Parc op feestelijke wijze officieel geopend. Het programma starte om 15.30 uur en vondt plaats op de parkeerplaats bij Maat Groep, Nieuwland Parc 502. Het afgelopen jaar hebben gemeente en ondernemers hard gewerkt aan de infrastructuur en de uitstraling van het bedrijventerrein.

Stimulans voor economie
Met het bedrijventerrein Nieuwland Parc wil de gemeente Alblasserdam een impuls geven aan de plaatselijke economie en werkgelegenheid. Zowel voor reeds gevestigde bedrijven als voor nieuwe ondernemers biedt de ontwikkeling van het bedrijventerrein nieuwe kansen.

Goed bereikbaar en moderne uitstraling
Het afgelopen jaar hebben gemeente en ondernemers hard gewerkt aan de verbetering van de infrastructuur en de uitstraling van het gebied. Het bedrijventerrein is nu goed te bereiken via de aangelegde asfaltwegen en fietspaden. Er is duurzame verlichting aangelegd met LED-lampen. Verder zijn er twee bushaltes neergezet met digitale informatieborden die de reiziger continue informeren over de vertrektijden van een bus. Ook is er een uniek bewegwijzeringsysteem met kleurcodes, waarmee iedereen de weg gemakkelijk kan vinden. Tot slot zijn er postbussen geplaatst en is het gebied beplant. In het voorjaar van 2012 wordt gestart met de waterhuishouding en de voorlandkering.

Van polder tot bedrijventerrein
Het bedrijventerrein in de polder Nieuwland is relatief nieuw; in 2003 heeft de gemeente het gebied beschikbaar gesteld voor bedrijvigheid. Inmiddels zijn er op het Nieuwland Parc ruim honderd bedrijven gevestigd met honderden medewerkers in dienst.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.