Goede start hoofdmacht TTVA

17 september 2012
Goede start hoofdmacht TTVA

ALBLASSERDAM -  Donderdag 13 september mocht de selectie van TTVA aantreden voor de eerste wedstrijd van het nieuwe Tafeltennisseizoen. Het weer opnieuw op 1e klasse niveau uitkomende TTVA moest in het Rotterdamse Delfshaven uitkomen tegen mede promovendus Xerxes. Het bleef heel lang spannend die avond. Pas in de laatste twee potjes wist TTVA door te drukken en zich zelf naar een knappe 4-6 overwinning te spelen.

Als eerste mocht voor de Alblasserdammers Dick Ansink kennis maken met dit hogere niveau in vergelijking met vorig seizoen. Hij werd op gedecideerde wijze in drie games aan de kant geschoven door Jeroen Verhage, de kopman van de Rotterdammers. Hierna ging het op en neer met de punten en na het helaas verloren dubbel stond er een 2-2 tussenstand op het bord. Vermeldingswaardig was ook nog de zeer moeilijke overwinning van Peter van Dijk op zijn opponent. Hij wist de lastige Dennis Creton er maar net onder te houden door met 5-11 de vijfde game te winnen. Jan Kees van Asperen wist zijn eerste potje zonder al te veel moeite binnen te tikken.

Na die 2-2 tussenstand volgde er nog een 5 games overwinning van Jan Kees van Asperen en ook nog een mooie overwinning van Dick Ansink. Peter van Dijk wist zijn laatste twee enkel partijen niet in winst om te zetten, wat dus een spannende 4-4 tussenstand betekende.
In de negende partij van de avond wist Dick Ansink in vier games en met goed spel te winnen van de al eerder genoemde en lastige Dennis Creton, wat dus 4-5 betekende. In de laatste partij van de avond moest Kopman Jan Kees van Asperen het opnemen tegen de beste man van Xerxes, Jeroen Verhage. Beide spelers hadden hun eerste twee enkels deze avond gewonnen, dus deze partij voorspelde een clash te worden. Toen de rook uiteindelijk was opgetrokken zagen we een juichende Jan Kees van Asperen achter de tafel vandaan komen. Hij wist met 8-11, 7-11, 11-9 en 14-16 zichzelf een glaszuivere hattrick cadeau te doen deze avond en natuurlijk de winst voor TTVA veilig te stellen.

Komende week wacht op de dinsdagavond de echt lastige thuiswedstrijd tegen het Leid-se DOCOS. Deze tegenstander wist ook zijn eerste wedstrijd van het seizoen in winst om te zetten. De afspraak is dus dinsdag 20:00 uur in de Gymzaal aan de Weversstraat.

Ook de andere senioren en jeugd teams waren redelijk succesvol de afgelopen week.
TTVA 2 – Gorkum 4      8-2    Met hattricks van Erwin Verboom en Rien de Heer. Tevens een mooie inval beurd voor Marco de Ruiter met 2 overwinningen.
MTTV 2 – TTVA 4          6-4    Patrick van der Heiden 2 overwinningen. Ralph Faasen en Ab de Groot elk 1 overwinning.
TTVA 5 – Tavernie 5     8-2    Hattricks voor Jeroen Veth en Yannick Geerlings en 1x winst voor Ton de Boom. Tevens werd ook het dubbel binnen gehaald.
Talani 5 – TTVA 7          6-4    2x winst voor Wim Zanen en 1x winst voor Cees Dam en Andre Steenbergen.
TTVA 1  jeugd – Drivers 2    8-2    Prachtige overwinning voor dit jeugdteam wat voor het eerst acteert op 2e klasse niveau. Hattricks voor Remco Schimmel en Joost van Ooijen. 2x winst voor Davud Daskin.
TTVA 2  jeugd – Drivers 6    6-4    Mooie start voor deze jongens. Hattrick voor Frank van Maurik, 2x winst voor Xander van der Bos en 1x winst voor Geerd Lommerde.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.