Maandag 14 mei starten werkzaamheden begraafplaats

10 mei 2012

ALBLASSERDAM - Op maandag 14 mei 2012 start aannemer GKB Realisatie uit Barendrecht met het werk aan de uitbreiding van de begraafplaats. Hij gaat aan de slag met het aangepaste bestek. Volgens de planning wordt het werk in het najaar van 2012 opgeleverd. Het nieuwe gedeelte kan dan begin 2013 in gebruik worden genomen.

De gemeente heeft de aannemer gevraagd zo snel mogelijk een deel van de speelplaats aan te leggen. Deze kan weer open als de situatie volledig veilig is voor de kinderen. De gemeente houdt de buurt hierover op de hoogte.

Aangescherpte regels
In juni 2011 begonnen de werkzaamheden aan de begraafplaats. In september 2011 kwamen die stil te liggen toen de vorige aannemer failliet ging. Na het faillissement heeft de gemeente het bestek aangescherpt. Zo moet er nu een betonnen paalmatrassysteem in de grond aangelegd worden. Uit nader onderzoek blijkt dat dit nodig is om te voorkomen dat kabels en leidingen, gebouwen en het nieuwe rioolgemaal kunnen verschuiven. Ook heeft het college gekozen voor ‘harde’ bestrating in plaats van graspaden. Daarnaast zijn er hogere eisen gesteld aan de aannemers, onder andere aan hun financiële positie.

Krediet
Op 10 april 2012 heeft de gemeenteraad een extra krediet beschikbaar gesteld om de jaarlijkse prijsstijgingen, strengere selectiecriteria bij de aanbesteding, extra wensen aan de inrichting van het gebied en faillissementskosten te financieren.

In de begroting 2012 zijn de leges voor begrafenissen vastgesteld. De verhoging van het krediet leidt niet tot een extra verhoging van de leges. Door een toename van het aantal begrafenissen kunnen de meerkosten volledig opgevangen worden in de begroting van de begraafplaats.

Duurzame begraafcyclus
In 2005 heeft de gemeenteraad uitgesproken dat ze het belangrijk vindt dat inwoners van Alblasserdam in hun eigen dorp begraven kunnen worden. Met de uitbreiding van de begraafplaats komt er voldoende ruimte voor een ‘duurzame begraafcyclus’: hierdoor is er altijd voldoende ruimte op de begraafplaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.