Alblasserdam wint van De Zwerver in finale Zilveren Molentoernooi

12 augustus 2012 door Ad van Herk
Alblasserdam wint van De Zwerver in finale Zilveren Molentoernooi

ALBLASSERDAM - Alblasserdam heeft het Zilveren Molentoernooi gewonnen. Het elftal van de nieuwe hoofdtrainer Fop Gouman bleek met 3-2 te sterk voor De Zwerver. Op de finaledag, gespeeld bij voetbalvereniging Nieuw-Lekkerland, werd de thuisploeg derde nadat het De Alblas met 5-0 versloeg. Bij de reserve-elftallen eindigde Nieuw-Lekkerland op de eerste plaats.

Met name in de eerste helft van de finale was Alblasserdam de bovenliggende partij. Al na vijf minuten zette Sonny Schouten de Damdorpers vanaf de stip op voorsprong. Even daarvoor had Kinderdijk-verdediger Mathijs Vermaat de spits Richard van de Berg neergelegd in het strafschopgebied. Na tien minuten spelen was het echter alweer gelijk. Redouan El-Akchaoui zette de verdediging van de oranjewitten te kijk met een individuele actie en rondde keurig af: 1-1.

In de twintigste minuut kwam stoomde de rechtsback van Alblasserdam, Stefano Tavares, goed naar voren en uit zijn voorzet wist Van de Berg de op dat moment verdiende 2-1 binnen te schieten. De Zwerver liet zich veelvuldig terugzakken en zag Alblasserdam nog een paar kansen missen. In de slotfase voor de rust kwamen de roodzwarten er wel iets meer uit en was Paulo Goncalves er met een vrije trap nog dichtbij, maar doelman Martijn Baan bracht redding.

Oefenmeester Arie Schep zette zijn elftal, met behulp van enkele wissels, in de tweede helft anders neer, waardoor er meer aanvallende impulsen zichtbaar werden bij De Zwerver. Dat mondde uit in aantal mogelijkheden en langzaam begon de ploeg uit Kinderdijk de wedstrijd te controleren. Eerst vond Koen Lighaam voor Alblasserdam nog wel de paal, maar een kwartier voor tijd bracht De Zwerver de stand weer gelijk. Kevin van Houtum schoot de 2-2 binnen uit een voorzet van Wesley Kassels.

Eerste prijs
Deze treffer mocht niet baten, want in de slotfase pakte Alblasserdam toch weer de leiding en stond deze niet meer af. Daely van der Graaf kon een voorzet afleveren waaruit Brian Berends de winnende treffer binnenkopte. Aanvoerder Martijn Baan kon zodoende na afloop de eerste prijs voor Alblasserdam dit seizoen in ontvangst nemen: de Zilveren Molentrofee. Op 8 september treffen de twee ploegen elkaar al in de eerste klasse C op Sportpark De Schans.

Gastvereniging Nieuw-Lekkerland stelde de derde plek veilig door in de troostfinale redelijk eenvoudig De Alblas opzij te zetten. De in de hoofdklasse acterende ploeg van Marco van Rijn was met 5-0 veel te sterk voor het elftal van William Rijsdijk, dat zich met zijn team voorbereid op de derde klasse.

Nieuwe complex
Dit jaar deden ook de tweede elftallen van de vier clubs mee aan het Zilveren Molentoernooi. Hier ging de eerste plaats naar Nieuw-Lekkerland 2 dat De Zwerver 2 met 2-0 versloeg. De Alblas 2 eindigde op de derde plaats nadat het met 8-3 te sterk bleek voor Alblasserdam 2.

Het Zilveren Molentoernooi van 2012 kan zeer geslaagd worden genoemd. Op de finaledag was er prima weer en de flinke schare toeschouwers genoot niet alleen van het voetbal dat hen werd voorgeschoteld, maar ook van het schitterende nieuwe complex van Nieuw-Lekkerland, dat zich op een fantastische locatie bevindt. In 2013 zal de finaledag worden georganiseerd bij voetbalvereniging Alblasserdam.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Dam
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.