Rob Disseldorp wint zonnige Ronde van Alblasserdam

26 juli 2007

ALBLASSERDAM - Sterke winnaars, veel publiek en mooi weer hebben de Ronde van Alblasserdam weer tot een succes gemaakt. Rob Disseldorp (zie foto), Ellen van Dijk en Dick Hoeve schreven hun naam bij op de erelijst bij de amateurs, vrouwen en veteranen.
Disseldorp was tijdens zijn beslissende solo nog in staat om met een handgebaar het publiek extra op te zwepen. Hij had kort daarvoor zijn twee medevluchters Tom Relou (tweede) en Kasper Schotte met een splijtende demarrage op achterstand gezet. Het drietal kwam voort uit een kopgroep van elf renners die vrij vroeg in de wedstrijd al was ontstaan.

De beginfase verliep overigens rommelig, doordat een valpartij in de eerste ronde voor een breuk in het peloton zorgde. Evenals twee jaar geleden besloot de jury de wedstrijd stil te leggen en te herstarten.
Bij de elf koplopers was ook regiorenner Leo Gödde uit Hendrik Ido Ambacht. Hij kwam echter in de finale samen met Jeff Vermeulen ten val. Disseldorp, Relou en Schotte hadden toen al de kuierlatten genomen.
Bij de dames kwamen liefst negen nationaliteiten aan de start, met rensters uit Australië, Indonesië, Noorwegen, Zweden. Ierland, Engeland, Duitsland en België. De Nederlandse deelneemsters maakten echter de dienst uit. Uit een kopgroep van zeven rensters kwam in de finale een viertal voort, waarvan Ellen van Dijk zich de sterkste toonde voor Arenda Grimberg en Irene van de Broek. Nederlands kampioene Marlijn Binnendijk moest genoegen nemen met de elfde plaats.
De nationale kampioen bij de veteranen (masters) deed het beter. Dick Hoeve legde al zijn concurrenten zijn wil op. Hij wees in de laatste ronden zijn medevluchter Lars Rietveld terug. De slimme en ervaren Godert de Leeuw mocht als derde de bloemen en de zoenen in ontvangst nemen van rondemiss Frances Kroeze.

Het organiserende wielercomité werd ook in de bloemetjes gezet. Voorzitter Bert Deelen constateerde tevreden dat de weergoden hem weer eens gunstig gezind waren geweest en dat mede daardoor weer heel veel mensen genoten van een mooie wielermiddag.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.