Feestje voor Jubilarissen bij Christelijke Muziekvereniging Soli Deo Gloria

09 juli 2012
Feestje voor Jubilarissen bij Christelijke Muziekvereniging Soli Deo Gloria

ALBLASSERDAM - In de maand juni werden er bij de Christelijke Muziekvereniging Soli Deo Gloria twee jubilarissen gehuldigd.
Het huldigen van jubilarissen is voor een vereniging altijd een zeer bijzonder moment.
In bijzijn van familie, genodigden en natuurlijk de leden van de muziekvereniging werden en Anneke van Driel en Wil Versteeg gehuldigd. Anneke van Driel voor haar 25- jarig jubileum en Wil Versteeg voor haar 40-jarig jubileum.
Na een welkomstdrankje was het woord aan de voorzitter. Liesbeth trakteerde de jubilarissen en de overige aanwezigen op de nodige feiten en weetjes over Wil en Anneke.

Anneke van Driel werd op 19 augustus 1986 lid van Soli. Tot januari 2012 heeft Anneke altijd de 1ste alt-saxofoon gespeeld. In januari stapte zij over naar de tenorsaxofoon.
De drie kinderen van Paul en Anneke van Driel zijn ook al een aantal jaren lid van Soli Deo Gloria. Het Orkest Van Driel is een begrip geworden voor onze muziekvereniging, in Alblasserdam maar zeker ook daarbuiten. Als dit orkest volledig afwezig is, hoeft Soli geen optredens te plannen. 
Anneke is de rustige stabiele factor van dit gezin. Eigenlijk is Anneke altijd aanwezig en naar onze indruk ook altijd vrolijk. Anneke is bescheiden, maar toch kun je in muzikaal opzicht niet om haar heen. Anneke is een enorm gedreven, actief en positief lid. 

Daarnaast werd Wil Versteeg gehuldigd. Wil werd op 5 mei 1971 lid van Soli Deo Gloria en kreeg de gouden bondsspeld. Wil heeft altijd bugel gespeeld. Wil werd door de voorzitter getypeerd als een echt bugelmeisje. Rustig, bescheiden en eigenlijk bijna altijd aanwezig.

Naast haar eigen trouwe repetitiebezoek houdt zij al jaren de presentielijst van de fanfare bij. Wil vervult ook een belangrijke sociale functie binnen de vereniging; ze houdt de zieke leden in de gaten en zorgt voor een bezoekje, een bloemetje of een kaartje. Ook gaat ze langs bij de geboorte van nieuwe (aanstaande) Solileden. Dit doet zij al sinds jaar en dag trouw voor onze vereniging. Ook Wil haar dochter is al jaren lid van de vereniging. 
Wil is een van de steunpilaren achter de schermen als het gaat om organisatie van gezellige bijeenkomsten (feesten, barbecues). In de organisatie van Music & en Motion ter ere van het 110-jarig bestaan speelde ze een belangrijke rol in de artiesten-werkgroep. 

Kortom, leden waar de muziekvereniging Soli Deo Gloria enorm trots op is.
Na de toespraken werden de bondsspeldjes opgespeld en de bloemen overhandigd. Daarna werd er nog nageborreld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.