Alblasserdam wil eenmalige bijdrage gevenaan molens Kinderdijk

07 juli 2012 door Ad van Herk
Alblasserdam wil eenmalige bijdrage gevenaan molens Kinderdijk

ALBLASSERDAM - Het college van B&W van Alblasserdam is bereid om samen met de Waterschapsbank,de gemeente Nieuw Lekkerland, de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en deprovincie Zuid Holland een eenmalige financiële bijdrage te leverenaan de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK). Met de eenmalige bijdragenwillen de partners de financiële huishouding van de SWEK op orde krijgen. Hetgaat voor Alblasserdam om een bedrag van €100.000,--.

Voor het leveren van deze bijdrage hebben de gemeenten Alblasserdam enNieuw Lekkerland op 28 juni 2012 afspraken gemaakt over het afstemmen van detoeristische ontwikkelingen van het Werelderfgoed Kinderdijk en Haven Zuid. Deafspraken zijn opgenomen in een intentieverklaring die op 3 juli 2012 doorbeide gemeenten is ondertekend.

De gemeente Alblasserdam vindt het belangrijk te investeren in deontwikkeling van Haven Zuid tot toeristisch knooppunt; dit is één van deprioriteiten in het collegeprogramma 2010-2014.

De gemeenteraad besluit in september 2012 over de eenmalige bijdrage aande SWEK.

Samenwerken
In de intentieverklaring geven de gemeenten Alblasserdam en NieuwLekkerland aan dat zij gaan samenwerken aan de vermindering van de hoeveelheidverkeer op de dijk en aan de verbindingen met andere toeristische attracties inde regio, zoals de Hollandse Waterlinie, de binnenstad van Dordrecht, de Alblasserwaarden de Biesbosch. Daarnaast hebben ze afgesproken dat Nieuw Lekkerland geennieuwe parkeerplaatsen aanlegt bij de molens; uitbreiding vanparkeervoorzieningen komt alleen op Haven Zuid in Alblasserdam. Ook gaan zijmaatregelen nemen om het vervoer over water te stimuleren; begin 2012 is al eentweede aanlegsteiger in Kinderdijk opgeleverd.

Begroting met perspectief
De Waterschapsbank, de gemeenten Alblasserdam en Nieuw Lekkerland, regio’sDrechtsteden en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en de provincie Zuid Holland zijnbereid te investeren omdat de SWEK een begroting heeft die perspectief biedt. Meteen aantal maatregelen, zoals het verhogen van de toegangsprijs en het snijdenin de personeelslasten, is de begroting vanaf 2014 structureel sluitend. De SWEKwerkt de plannen verder uit in een businessplan voor de ontwikkeling van hetmolengebied.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.