Regionale politici willen kennis en expertise voor Molens Kinderdijk

04 juli 2012
Regionale politici willen kennis en expertise voor Molens Kinderdijk

DRECHTSTEDEN - De regiofractie D66 heeft samen met de regiofractie VVD en de Dordtse Verenigde Senioren Partij een motie ingediend om te onderzoeken hoe de Drechtsteden het werelderfgoed de Molens Kinderdijk kan helpen met kennis en expertise. Enkele weken geleden schrok ieder op van het dreigende faillissement van het werelderfgoed de Molens van Kinderdijk. Nelleke de Smoker (D66): “Inmiddels zijn de eerste noodverbanden gelegd, maar hoe ziet de langere termijn eruit? De Molens bieden namelijk wel een kans om in combinatie met de Biesbosch en de binnenstad van Dordrecht de sector toerisme te versterken”.

Daarom is de vraag aan het DSB gesteld dit in kaart te brengen, inzichtelijk te maken en een voorstel in december aan de Drechtraad voor te leggen. D66 is ervan overtuigd dat, als dit goed uitgebouwd wordt, de gehele regio hiervan profiteert. De Smoker: “Het is niet de bedoeling om daar bedrijfsvoering over te nemen maar we denken eerder aan ondersteuning, promotie en daarmee meer toeristen met langer verblijfsduur in onze regio.” De motie is unaniem aangenomen.

Foto: Wim Schut

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.