VV Alblasserdam doet aangifte van verduistering 23.000 euro

13 juni 2011
VV Alblasserdam doet aangifte van verduistering 23.000 euro

ALBLASSERDAM -

Voetbalvereniging Alblasserdam heeft aangifte gedaan van de verduistering van 23.000 euro uit de clubkas. De tweede penningmeester wordt er van verdacht het geld aan de vereniging onttrokken te hebben. Het bestuur heeft inmiddels aangifte gedaan. Daarnaast is hij uit zijn functie gezet en voorlopig van de vereniging verbannen.

De politie heeft de kwestie inmiddels in onderzoek, vertelt secretaris Marco van Vlijmen namens het geschokte Alblasserdam-bestuur. We hadden geen moment kunnen bevroeden dat deze man, die we hadden aangesteld om onze eerste penningmeester tijdens diens ziekte te vervangen, dit soort dingen zou kunnen uithalen. Hij was nota bene al vele jaren lid van onze club en leek volledig betrouwbaar. Het is echt een drama.

De mogelijk frauduleuze handelingen kwamen aan het licht toen de eerste schatbewaarder zijn werkzaamheden voor de club weer besloot op te pakken. Vervolgens werden de onregelmatigheden in de clubfinanciën ontdekt. Op 1 juni jongstleden werd aangifte gedaan. "Waarvoor de man het verduisterde geld heeft gebruikt?", herhaalt Van Vlijmen de vraag. "Daar hebben we wel een idee over, maar dat brengen we niet naar buiten."
De leden en sponsors van v.v. Alblaserdam zijn inmiddels per brief op de hoogte gebracht van de situatie. "Hoe vervelend iedereen het ook vindt; we kregen wel complimenten voor onze transparantie", zegt Van Vlijmen. "Maar dat neemt niet weg dat we erg met de situatie in ons maag zitten. We waren net bezig een seizoen af te sluiten waarin we flink in de plus hadden gedraaid. Nu resteert er niet meer dan een klein positief saldo, al proberen we uiteraard wel het weggenomen bedrag op een of andere manier terug te krijgen."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.