Afzwemmen voor diploma's A, B en C

23 april 2012
Afzwemmen voor diploma's A, B en C

ALBLASSERDAM - Zaterdag 21 april lieten 28 kinderen van Wiekslag zien hoe hard zij de afgelopen tijd geoefend hadden tijdens de zwemlessen. Terwijl juf Jolanda alle Diploma-eisen aan de ouders uitlegde en meester Remco de kinderen nog eens extra aanmoedigde zwommen de kinderen hun banen schoolslag, rugslag, borstcrawl, rugcrawl. Doken zij door een gat in een scherm, dreven zij volkomen relaxed op buik en rug, maakten hoekduiken, koprollen, klommen met kleren aan over een vlot, zwommen er onder door; en eindigden zoals vanouds met een minuut watertrappen.

Na afloop hield de aanwezige toezichthoudster van het landelijk overkoepelend orgaan voor het Diploma Zwemmen een mooie toespraak. Zij legde de betekenissen uit van de drie diploma’s:

A staat voor Aanvang, B voor Beter en C voor Compleet.

Die termen spreken eigenlijk voor zich. Een kind dat direct na zijn A stopt zal snel een stuk zwemconditie kwijt raken. Een kind dat zijn C haalt is vertrouwder en veiliger in het water en heeft meer uithoudingsvermogen opgebouwd wat hij/zij niet zo snel zal verliezen.

Alle kandidaten kregen een complimentje voor hun goede zwemmen en namen glunderend hun diploma (met ijsbriefje) in ontvangst.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.