Intensieve politiecontrole op Edisonweg

07 maart 2012
Intensieve politiecontrole op Edisonweg

ALBLASSERDAM - De politieregio Zuid-Holland Zuid heeft de verkeerstrajecten met de meeste ongelukken in kaart gebracht. Op die twintig trajecten moeten weggebruikers bewust gemaakt worden van de risico’s. De politie hoopt met deze aanpak de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal verkeersongevallen terug te dringen.

Voor het samenstellen van de lijst is een analyse gemaakt van welke punten in de regio Zuid-Holland Zuid veel ongelukken plaatsvinden. Er is onder meer gekeken naar het totaal aantal ongevallen en het aantal ongevallen met letselslachtoffers in de periode van 2005 tot en met 2009. Uiteindelijk is in samenspraak met onder andere wegbeheerders en het Openbaar Ministerie een lijst van twintig locaties vastgesteld, die het komend jaar intensief onder de aandacht komen. De Edisonweg in Alblasserdam komt voor op die lijst.

Controle
Het verkeer op de Edisonweg wordt gedurende twee weken – van 12 tot 26 maart a. s. – intensief gecontroleerd door de politie. De politie controleert op alle verkeersgedrag.  Niet alleen het overtreden van de snelheidslimiet (op de Edisonweg 50 km per uur), maar ook het niet geven van voorrang, onvoldoende afstand houden en de relatie met het (brom-)  fietsverkeer zijn oorzaken voor ongevallen. 

Driehoeksborden
Langs de route worden speciale driehoeksborden geplaatst om automobilisten op de actie te attenderen. 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.