Eerste KNZB bad in Alblasserdam

23 december 2011

ALBLASSERDAM - Op donderdag 22 december heeft Erik van Heijningen, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB), de eerste licentie van ‘2521 Gewoon Zwemmen’ aangeboden aan wethouder Sjoerd Veerman. De gemeente Alblasserdam is daarmee de eerste gemeente in Nederland die het 2521 Gewoon Zwemmen gaat realiseren.

“Ik ben blij dat de gemeente Alblasserdam de eerste gemeente is die het bijzondere zwembad, wat wij gezamenlijk met partners bedacht hebben, gaat bouwen. Ik ben ervan overtuigd dat dit een serie van nieuwe baden in Nederland, ja zelfs Europa gaat opleveren. Wij willen graag dat zwembaden weer maatschappelijk verantwoorde investeringen gaan worden. Met dit concept spelen wij in op een behoefte: een modern, functioneel en energiezuinig bad, tegen lage investerings- en energielasten,” aldus de voorzitter van de KNZB.

Wethouder Veerman geeft aan trots te zijn op het feit dat de gemeente samen met zwemvereniging ZPC Wiekslag en de KNZB tot dit concept gekomen is en zal de licentieovereenkomst meteen volgend jaar voor besluitvorming aanbieden. "Zodra College van burgemeester en wethouders (naar verwachting eind januari 2012) en gemeenteraad (naar verwachting februari 2012) besloten hebben over het voorbereidingskrediet, kan een start worden gemaakt met de werkzaamheden. Het zwembad kan dan begin 2014 de deuren openen."

De naam 2521 Gewoon Zwemmen staat voor de afmetingen van het bad, 25 meter lang bij 21 meter breed (een 8-baans 25 meter bad). Gewoon Zwemmen staat voor het feit dat je er ‘gewoon’ kunt zwemmen. Gezondheid, sport en leren zwemmen zijn de belangrijkste uitgangspunten van het concept.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.