Wmo Adviesraad Alblasserdam heeft nieuwe voorzitter

17 december 2011 door Ad van Herk
Wmo Adviesraad Alblasserdam heeft nieuwe voorzitter

ALBLASSERDAM - In de vergadering van gisterenavond heeft Wim Stout, voorzitter van de Wmo Adviesraad, de hamer overgedragen aan de nieuwe voorzitter Rolf de Folter.

Wim Stout is vanaf het begin van de Wmo Adviesraad voorzitter geweest. Dit heeft hij vier jaar lang met verve gedaan.

Brede ervaring
Het college van B&W is blij met de nieuwe ervaren voorzitter. Het is in deze tijd niet zo gemakkelijk om iemand te vinden met een staat van dienst die De Folter heeft. Rolf de Folter is niet alleen vanuit zijn professionele achtergrond, maar ook als (oud)voorzitter van verschillende raden en besturen bekend met het domein van wonen, welzijn en zorg in Alblasserdam en de regio. Vanuit deze invalshoek heeft hij affiniteit met het brede terrein van de Wmo en beschikt hij over een netwerk van relevante personen en organisaties.

Gedegen advies en draagvlak
De Folter ziet het als zijn taak de ervaring, deskundigheid en expertise binnen de raad, maar waar nodig ook buiten de raad, op doeltreffende wijze in te zetten om tot een goed advies aan het college te komen. Ook wil hij ervoor te zorgen dat de adviezen kunnen rekenen op een breed draagvlak in de samenleving.

De Wmo Adviesraad
De Wmo Adviesraad is een onafhankelijke adviesraad voor inspraak, advies en gezamenlijke belangenbehartiging voor alle inwoners die met de Wmo te maken hebben of krijgen. De Wmo Adviesraad te Alblasserdam is geïnstalleerd, nadat de Wet maatschappelijke ondersteuning op 1 januari 2007 in werking ging.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.