Succesvol open huis bso De Sloep

02 december 2011 door Ad van Herk
Succesvol open huis bso De Sloep

ALBLASSERDAM - Maandag 28 november was het een drukte van belang op bso De Sloep. Kinderen van de PCOAZ-basisscholen in Alblasserdam en hun ouders waren uitgenodigd om te komen kijken hoe het is om na school naar bso De Sloep te gaan. Na het drinken en eten van wat lekkers stonden er zoals altijd gezellige activiteiten op het programma.

De Sloep is de buitenschoolse opvang voor alle 4- tot 12-jarige basisschoolleerlingen die de Stichting Kinderopvang Zwijndrecht (SKZ) na de zomervakantie heeft geopend in PCOAZ-basisschool De Schalm. “Bso De Sloep is vijf dagen per week open vanaf 7.00 uur tot de school begint en na school tot 18.30 uur. Ook kunnen de kinderen de hele dag op De Sloep terecht als de leerkrachten een studiedag hebben en tijdens schoolvakanties. Daarbij kunnen ouders zelf kiezen welke opvang ze willen voor hun kind, het hele jaar door inclusief de schoolvakanties of alleen tijdens schoolweken,” licht Monique Fluitsma, directeur van de SKZ, toe. “Onze opvang is gericht op vrijetijdsbesteding en ontspanning voor en na school en in de vakantieperiodes. We bieden dus een gezinsvervangende situatie. Buitenspelen, knutselen, wafels bakken, spelletjes doen, lekker even niets doen; het kan allemaal. Daarnaast organiseren we een grote variatie aan activiteiten zoals sporten, dansen, muziek, theater, kunst, video- en fotografie, schaken, techniek en koken. Ook in de schoolvakanties zijn onze pedagogisch medewerkers bijzonder actief. In overleg met de kinderen stellen ze dan aan de hand van thema’s een speciaal programma samen.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.