Directeur Werelderfgoed Kinderdijk neemt afscheid

18 oktober 2011
Directeur Werelderfgoed Kinderdijk neemt afscheid

ALBLASSERDAM - De heer Broekmeulen heeft het Bestuur en medewerkers van de stichting  Werelderfgoed Kinderdijk geïnformeerd over zijn aankomende vertrek als directeur.  De groei van zijn eigen subsidiebureau heeft geleid tot het moeten maken van keuzes. Die keuze is gevallen op het verder laten groeien van het eigen subsidiebureau.

De heer Broekmeulen kijkt terug op een mooie en vruchtbare samenwerking met de werkorganisatie. In de tijd van april 2007 tot heden zijn verschillende grote  projecten aangepakt en afgerond. Meest in het oog springende is natuurlijk de restauraties van de wereldberoemde molens. De hiervoor benodigde gelden zijn via subsidies verworven. Daarnaast is de realisering van het bezoekerscentrum Watermanagement in het Wisboomgemaal voltooid en de nieuwe bewegwijzering in gang gezet. Die laatste zal in het voorjaar van 2012 geplaatst gaan worden.

Voor de restauraties is geen € 2 maar € 4.2 miljoen binnengehaald. Op basis van de Entreevisie is de ontwikkeling van het nieuwe bezoekerscentrum in gang gezet en dit jaar door de minister mw. Melanie Schultz van Haegen in gebruik genomen. Met de nieuwe elementen voor bezoekers moest ook de organisatie worden aangepast en is de stap gezet om te gaan werken met vrijwilligers. Dat heeft buitengewoon goed uitgepakt en een compliment aan de vrijwilligers voor hun betrokkenheid en inzet is dan ook op zijn plaats. Dankzij deze vrijwilligers  konden de bezoekers  zeven dagen per week worden opgevangen en begeleid.

Rond 1 december 2011 zal de heer Broekmeulen het stokje overdragen aan een nieuw te benoemen directeur.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.