Veel slagwerk-optredens tijdens Havenfestival 2011

12 september 2011 door Ad van Herk
Veel slagwerk-optredens tijdens Havenfestival 2011

ALBLASSERDAM - Het is al jaren traditie dat muziekvereniging Soli Deo Gloria van zich laat horen tijdens het jaarlijkse Havenfestival in Alblasserdam.

Ook dit jaar zijn zij weer van de partij. Dit jaar is zal het slagwerk extra gepromoot worden. Het is dan ook voornamelijk slagwerk dat de klok slaat wanneer de slagwerkgroepen van Soli zich presenteren. Zowel de jeugdMPB als de MPB zullen van zich laten horen en ook zal er een gastoptreden zijn van MPB Concordia uit Krimpen aan den Ijssel. Op het hoogtepunt van de middag zal er een slagwerkorkest worden gevormd van zo’n 40 slagwerkers.

De jeugdMPB bijt het spits af rond 11.00 uur. Deze veelal jonge slagwerkertjes zullen laten horen dat zij het afgelopen jaar niet stil hebben gezeten en zullen het publiek met alle soorten slagwerkinstrumenten vermaken.

Tussen 12.00 en 14.00 uur neemt de MPB het stokje van de jeugd over. Onder leiding van hun nieuwe dirigent Theo Vet.  Sinds juni dit jaar staat de groep onder zijn leiding en zullen zij het publiek overstelpen met veel bekende melodien.

Van 14.00 tot 16.00 uur zal MPB Concordia hun programma spelen. Martien Slingerland en Jan de Kwant zullen met hun groep de stemming er flink inbrengen. Het laatste half uur aangevuld met de slagwerkers van Soli Deo Gloria om zo een megaorkest te vormen en deze leuke dag gezamelijk af te sluiten. Gedurende de hele dag kan men zich ook inschrijven voor de slagwerkklas en blazersklas die eind september weer gaat beginnen. De lokatie waar dit alles staat te gebeuren is de parkeerplaats aan het Cortgene tussen het Kruidvat den de Grote Kerk, tegenover De HEMA.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.