Omwonenden Nedersassen fel tegen voetbalkooi

16 augustus 2011
Omwonenden Nedersassen fel tegen voetbalkooi

ALBLASSERDAM - Met een unaniem protest tegen de komst van een voetbalkooi in hun omgeving hebben bewoners van de Nedersassen en omgeving duidelijk gemaakt aan de gemeente Alblasserdam dat het speeltoestel niet in hun wijk moet komen. Maandagmiddag overhandigden buurtbewoners hun massaal ondertekende bezwaarschrift aan wethouder Ad Cardon.

'Niemand zit erop te wachten', vertelt mevrouw Hallesleben stellig. 'Want er zijn geen kinderen in deze buurt die daarmee wat gaan doen.' In het verleden hebben de bewoners van de Nedersassen en omgeving veel last gehad van hangjeugd bij de oostelijke ingang van winkelcentrum Makado. Pas na het installeren van een zogenaamde musquito, die een hoge toon produceert, verminderde de overlast. De situatie verbeterde nog meer toen de entree van het winkelcentrum vorig jaar werd opgeknapt. Maar nog steeds hebben enkele bewoners van met name de Nedersassen rondom hun huizen overlast van hangjongeren. De omwonenden vrezen dat de overlast zal vergroten wanneer er een voetbalkooi geplaatst wordt. 'Wij zijn witheet, niet alleen omdat er plannen zijn voor die voetbalkooi, maar ook omdat er dan een kinderspeelplaats zal verdwijnen. Want op díe plaats hebben ze de voetbalkooi gepland.'

Tijdens een informatieavond voor omwonenden, op 7 juli, heeft de buurt haar ongenoegen al geuit. En met de massale ondertekening van een bezwaarschrift tegen de komst van de voetbalkooi, hopen de buurtbewoners voldoende te hebben duidelijk gemaakt dat het attribuut echt onwenselijk is. 'Je hoeft maar te googlen op het woord "voetbalkooi" en je ziet de ellende over je heen komen. Overal waar zo'n ding is komen te staan, zijn er klachten gekomen van omwonenden', legt mevrouw Hallesleben uit.

Wethouder Cardon en burgemeester Blase namen de handtekeningen maandagmiddag in ontvangst uit handen van buurtbewoonster mevrouw Van der Helm. De burgemeester gaf aan dat de bezwaren serieus genomen zullen worden en dat de gemeente bereid is om alternatieven te onderzoeken. Maar hij sprak ook de hoop uit dat de gemeente en omwonenden in gesprek zullen kunnen blijven wanneer de voetbalkooi er toch komt. Intussen wordt er actie ondernomen tegen de huidige overlast van hangjongeren. 'Als u vanavond rustig aan de koffie zit, begint voor ons de overlast', vertelde een van de bewoners tegen de burgemeester. Die wilde op zijn beurt eens polshoogte komen nemen in de buurt.

Het gemeentebestuur wil speelvoorzieningen zo goed mogelijk verdelen over de verschillende wijken en volgens de onderzoeken zou een voetbalkooi in centrum tegemoet komen aan de wensen van de jeugd. In het verleden was er een voetbalkooi aan het Van Nesplantsoen, ook in het centrum, maar vanwege een fout in het bestemmingsplan moest die worden weggehaald. Veel omwonenden waren hierover teleurgesteld, maar zijn tegelijkertijd niet blij met het alternatieve plan voor de kooi aan de Nedersassen, omdat daarvoor een speelplaatsje moet verdwijnen. Ook wordt er gevreesd voor meer problemen met hangjongeren.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.