Opening gerenoveerde ophaalbrug Haven Zuid

07 juli 2011 door Ad van Herk

ALBLASSERDAM - Op woensdag 6 juli is de gerenoveerde ophaalburg over haven Zuid officieel geopend..
 
De brug is in ere hersteld en is een belangrijk onderdeel binnen het project Haven Zuid. De toegankelijkheid van Haven Zuid zal door de ingebruikname van de brug sterk verbeteren. De brug is medegefinancierd door de Drechtsteden (Manden Maken programma) en de Europese Unie (EFRO).
 
De locatie waar ooit uitsluitend industrie te vinden was, transformeert stapsgewijs naar een verblijfsgebied en toeristisch overstappunt naar recreatieve plaatsen zoals Kinderdijk, Rotterdam centrum, de Biesbosch, Schoonhoven en Dordrecht. Haven Zuid levert Alblasserdam niet alleen een prettiger woon- en werkklimaat op, het zal ook het toeristisch perspectief versterken in de regio. De brug krijgt daarbij opnieuw een belangrijke functie in de ontsluiting van de haven, het centrum van Alblasserdam en naar de trekpleisters in directe omgeving.

Foto's Joop Aret 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.