Wiekslagzwemmers in 3 B- finales

13 juni 2011 door Ad van Herk
Wiekslagzwemmers in 3 B- finales

ALBLASSERDAM - Afgelopen weekend hebben 3 wiekslagzwemmers deelgenomen aan de Open Nederlandse  Kampioenschappen in  het Pieter van den Hoogenbandzwemstadion in Eindhoven.

En niet zonder succes. Robbert Donk mocht na de series van de 50 m vrij, in de B-finale starten en eindigde mooi met 0.23.91 op een 12e plaats. In de B-finale mogen zwemmers starten   die in de series de 9e tot en met de 16e tijd hebben gezwommen. De beste 8 zwemmen de A-finale.

Dian Kortleve zwom 2 B -finales, vrijdag  zwom ze de 200m rug in een tijd van 2.26.79, haar beste seizoenstijd en eindigde daarmee op een 13e  plaats.  Zondag was ook haar tijd op 100m rug goed voor een plaats in de B finale. In een nieuw PR van 1.08.31 en eindigde Dian als 15e. Ook haar 50 m rug en 50 m vlinder werden in mooie tijden gezwommen.

Tanja van Essen  zwom op de 50m vrij een tijd van 0.28.35 en op de 100m vrij een tijd van 1.00.95. Allebei goed voor een nieuw PR.  Ze werd hiermee  in een groot deelnemersveld mooi  70e en 48e  Verder mocht Tanja de 200m en 400m vrij zwemmen. Dat bracht haar aantal starts op 4, een mooi aantal op een ONK.

Trainer Leen van de Plaat kan met  tevredenheid terugkijken op dit kampioenschap en toeleven naar het volgend weekend, want dan mogen de junioren hun eigen NK, de Nederlandse Junioren Kampioenschappen zwemmen in Dordrecht.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.