Bewoners De Alblashof maken samen met leerlingen De Boeg een kunstwerk

23 mei 2011 door Ad van Herk
Bewoners De Alblashof maken samen met leerlingen De Boeg een kunstwerk

ALBLASSERDAM - Bezoekers van de dagbehandeling en bewoners van De Alblashof in Alblasserdam hebben samen met leerlingen van groep 7 van basisschool De Boeg een kunstwerk gemaakt. Dit gebeurde tijdens een bezoek van de kinderen aan deze locatie van Rivas Zorggroep.

Het Alblasserdamse verpleeghuis werkt dit schooljaar samen met basisschool De Boeg aan een schoolproject. Sinds september brengt iedere klas van de school een bezoek aan De Alblashof. De kleuters beten in oktober de spits af, volgende maand wordt het project afgesloten met een bezoek van groep 8.

Bezoek
De leerlingen van groep 7 kregen eerst een rondleiding over de afdeling. De kinderen vonden het erg interessant om hier rond te kijken en stelden ook veel vragen. Aansluitend werden de bezoekers van de dagbehandeling in De Alblashof bezocht. In de binnentuin gingen de leerlingen met de bewoners van De Alblashof en de bezoekers van de dagbehandeling aan de slag om een groot kunstwerk te maken. De vrijwilligers van De Alblashof hielpen een handje mee.

Kunstwerk
Iedereen kreeg een plankje waarop al lijnen waren aangedacht. Dit kon naar eigen inzicht beschilderd kon worden. De leerlingen werkten hiervoor samen met de ouderen. Op de plankjes stonden lijnen, waardoor uiteindelijk een schilderij ontstond waarop onder andere een molen en een gekleurde koe te zien is.
De bezoekers van de dagbehandeling van De Alblashof genoten zichtbaar van deze middag. Er werd veel gelachen en verhalen over vroeger verteld. Als een mooie herinnering krijgt het kunstwerk een mooi plekje in De Alblashof.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.