Wethouders helpen bewoners De Alblashof tijdens NL Doet

21 maart 2011 door Ad van Herk
Wethouders helpen bewoners De Alblashof tijdens NL Doet

ALBLASSERDAM - Bewoners van De Alblashof in Alblasserdam maakten afgelopen zaterdag tijdens de nationale vrijwilligersdag NL Doet een ritje met een paardentram door Alblasserdam. Dit gebeurde onder begeleiding van drie wethouders  en een raadslid van het damdorp.

Herkenning
Alle bewoners konden deze dag instappen voor een mooie rondgang door hun woonplaats. Per keer reden zo'n vijftien bewoners mee. Ook konden mensen met een rolstoel meerijden. De Alblasserdamse wethouders Peter Verheij, Sjoerd Veerman en Ad Cardon en raadslid Catherina Leeuwis hielpen de bewoners deze dag. 'Voor de bewoners was de rondrit een feest van herkenning, want ze reden onder andere over de Dam, Cortgene en door de Kerkstraat waar de jaarlijkse paardenmarkt plaatsvindt', zegt Janet Voorberg, activiteitenbegeleider bij Rivas.

Binnentuin
In de binnentuin van De Alblashof waren voor de bewoners ook verschillende activiteiten georganiseerd. Jan Zweep zorgde deze dag voor gezellige muziek, terwijl de bewoners konden genieten van een kop koffie of een glas fris en een stuk zelfgebakken cake. Rond de middag werd door de vrijwilligers een lunch geserveerd die bestond uit broodjes en eigen gemaakte soep.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.