Jeugdgemeenteraad presenteert Koers 2011

25 februari 2011

ALBLASSERDAM - De Jeugdgemeenteraad (JGR) van Alblasserdam heeft deze maand de koers van 2011 gepresenteerd. Dit document is op de gemeenteraadsvergadering van 22 februari aan de burgemeester overhandigd.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het schrijven van koers voor het komende jaar. Dit gebeurde naar aanleiding van een Bijeenkomst van Informatie en Opinie (BIO) van de gemeenteraad. Op deze bijeenkomst legde de JGR verantwoording af voor alle werkzaamheden die in 2010 zijn verricht. Er bleek dat er behoefte was aan een duidelijke visie en plan voor het komende jaar. Het heeft de JGR toen goed gedacht om een stuk te schrijven dat niet alleen voor 2011, maar ook voor de komende jaren koersbepalend gaat zijn.

De afgelopen jaren heeft de JGR zich vooral gericht op het verkrijgen van publiciteit en naamsbekendheid. Het oorspronkelijke doel van de JGR, het adviseren van de gemeenteraad, is op de achtergrond terecht gekomen. Verschillende partijen, onder andere CU, SGP en D66, gaven in de BIO-vergadering aan dat het goed zou zijn als de JGR zich meer gaat richten op haar adviserende rol. Dit betekent echter niet dat de JGR stopt met het organiseren van allerlei activiteiten.

Integendeel, ook in dit jaar zal de JGR weer volop bezig zijn met leuke projecten. Er zijn momenteel plannen voor een herhaling van de ‘Talentnight’ en het huttendorp ‘Wijk Timmerdijk’. Tevens is de JGR in 2011 aanwezig op grote Alblasserdamse evenementen, zoals het Havenfestival, wat het afgelopen jaar een groot succes is. Ook dit jaar wil de JGR er weer zijn voor de jeugd van Alblasserdam, soms in samenwerking met het Jongerenwerk Alblasserdam.

De Koers 2011 is voor elke Alblasserdammer beschikbaar, het is een openbaar document. Het stuk zal de komende jaren bepalend zijn voor de te volgen koers. Koers 2011 is zeer binnekort te downloaden via jgralblasserdam.nl.

De Jeugdgemeenteraad is een organisatie voor en door jongeren. De JGR bestaat uit een groep enthousiaste jongeren tussen de 16 en 23 jaar. Ze noemt zichzelf een spreekbuis naar de gemeenteraad en organiseert een aantal keer per jaar activiteiten voor jongeren in Alblasserdam.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.