D66 pakt idee voor uitgaansgelegenheid op

23 januari 2011 door Ad van Herk

ALBLASSERDAM - Door de jaren heen is het idee al vaak ter sprake gekomen, maar toch is het nooit echt van de grond gekomen: een nieuwe uitgaansgelegenheid voor jonge Alblasserdammers op het industrieterrein. “Het huidige uitgaansleven in Alblasserdam wordt vooral gekenmerkt door problemen met overlast voor bewoners en door relatieve kleinschaligheid”, aldus D66-fractievoorzitter Ramon Pardo. Daarom pleitte D66 al in haar verkiezingsprogramma voor het creëren van een uitgaansgelegenheid dan wel discotheek nabij park Nieuwland.

Dat het onderwerp in de regio op veel draagvlak kan rekenen bleek afgelopen half jaar. In Papendrecht leeft het onderwerp, wat vooral zichtbaar werd dankzij een burgerinitiatief van Laura de Borst en Matthijs Keller. Deze twee jonge initiatiefnemers hebben in onze buurgemeente gesprekken gevoerd met politici en ondernemers en dat leidde tot een uiterst succesvolle handtekeningenactie en een aanstaand gesprek met de Papendrechtse wethouder Koppenol. Toen dit initiatief onder de aandacht kwam was dat voor de fractie van D66 Alblasserdam reden om contact te zoeken met deze twee enthousiastelingen.

Als vervolg op een vruchtbaar gesprek met Keller en De Borst heeft D66 enkele oriënterende gesprekken gehad op bestuurlijk niveau. “Uit de gesprekken die wij gevoerd hebben met enkele sleutelpersonen bleek dat er ook binnen Alblasserdam draagvlak is om het plan verder te uit te werken. Daarom willen wij graag samen met onze collega’s uit Papendrecht met ondernemers om de tafel gaan zitten om te kijken waar de mogelijkheden liggen”, aldus D66’er Marko Stout. “Wij willen een sterk voorstel uitwerken, waarbij voldaan wordt aan randvoorwaarden die voor verschillende partijen van belang zijn”. Inmiddels is het plan ook in de Jeugdgemeenteraad over tafel gekomen, waar vers lid van de JGR Kirsten Deelen het ter sprake bracht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.