Kinderdijk loopt schade op in Develstein

16 januari 2011 door Ad van Herk
Kinderdijk loopt schade op in Develstein

ALBLASSERDAM - Het zat Kinderdijk niet mee tegen het voor haar laatste kans vechtende Albatros. Na 5 minuten spelen liep Van Es een zware enkelblessure op en werd vervangen door Heijes die er al een wedstrijd op had zitten. Verder werd deze wedstrijd de nog zieke Den Hollander gemist. Het was jammer dat scheidsrechter Soede een hoofdrol voor zich opeiste door het nemen van vreemde beslissingen en de Vogels 6 strafworpen toekende.

De wedstrijd kwam moeilijk op gang en Kinderdijk was niet scherp genoeg om het met volle inzet spelende Albatros een halt toe te roepen. Halverwege de eerste helft, bij een stand van 5 – 1, was het alleen De Wit die voor de geel-blauwen de korf wist te vinden. De man in het zwart had toen al inmiddels 3 strafworpen aan de Vogels toegekend. Kinderdijk kwam moeilijk in haar ritme en moest met lede ogen toezien dat de opponent uitliep naar een voorsprong van 9 – 3. Tuijtel en Heijes konden wat terug doen waarna met de 5e stip de ruststand op 10 – 5 werd gebracht.
Het octet van Christie van Wijk tapte na de pauze uit een ander vaatje en kroop langzaam dichterbij. Enkele goed opgezette aanvallen misten echter hun doel en halverwege deel II scoorde De Graaf de aansluiter. Het lukte Kinderdijk niet naast Albatros te komen waarna de Vogels weer het initiatief namen en de voorsprong uitbouwden tot 14 – 10. Kinderdijk zette nog een tandje bij en De Graaf 2x en De Wit zorgden met nog 2 min. te gaan voor een stand van 16 – 15.
Boer had inmiddels plaats gemaakt voor Stevense, die met enkele afstandschoten geen geluk kende. Door blessurebehandelingen werd de wedstrijd ontregeld en de Vogels trokken met 3 treffers op rij de wedstrijd naar zich toe. Het laatste wapenfeit was voor Tuijtel die de eindstand op
18 – 16 bepaalde. A.s. zaterdag komt TOP (A) op bezoek. Het octet uit Arnemuiden heeft 2 punten minder dan Kinderdijk en zal alles op alles zetten om deze 4 punten wedstrijd in hun voordeel te beslissen.

Scores Kinderdijk: Martijn Tuijtel 5x, Steven de Graaf 4x, Bart de Wit 3x,
Elizabeth Heijes 2x, Jacques Boer 1x, Janneke Roeland 1x.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.