Kinderdijk loopt uit op concurrentie

09 januari 2011 door Ad van Herk
Kinderdijk loopt  uit op concurrentie

ALBLASSERDAM - Kinderdijk begon met Boer in de basis voor Den Hollander (griep) aan de wedstrijd tegen Dijkvogels uit Maasdijk. Verder viel er nog een nieuwe naam te noteren want Van der Klooster heet na haar huwelijk Van As.
De wedstrijd kende 2 gezichten. Voor de pauze zagen we een stroef draaiend Kinderdijk dat na de thee beter uit de verf kwam en met mooie combinaties uiteindelijk de punten in eigen huis hield.

Het wisselvallige octet van trainer/coach Mark de Bes bleek in het eerste bedrijf een lastig obstakel. De Vogels kwamen op voorsprong waarna de geel-blauwen vier maal op rij de korf wisten te vinden. Met veel inzet kwamen de gasten uit Maasdijk terug en na een lange doelpuntloze periode slopen zij dichterbij.
Uiteindelijk wisten zij de schade te beperken en stond de ruststand 6 – 5 op het scorebord. Zoals al eerder gememoreerd kwam het team van Christie van Wijk na de pauze beter in hun spel. De geel-blauwen schroefden het tempo op en na 10 minuten spelen werd het verschil opgevoerd tot 4 punten. Tuijtel, die uitgroeide tot topscoorder van de avond, had met 2 treffers op rij hierin een belangrijk aandeel. De Vogels klampten nog even aan maar konden aan de sterke fase van Kinderdijk te weinig weerstand bieden. Met een tussenstand van 16 – 8 en nog 10 minuten op de klok was de wedstrijd gespeeld. Kinderdijk vond het wel goed en speelde de partij rustig uit. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 18 – 11 overwinning voor de geel-blauwen in sporthal Blokweer.
Na 6 gespeelde wedstrijden gaat Kinderdijk met 11 punten aan de leiding, gevolgd door TOP (A) met 7 punten. Aanstaande zaterdag staat de streekderby tegen Albatros in Zwijndrecht op de agenda. Het verschil tussen beide teams bedraagt nu 5 punten. Albatros zal alles in het werk stellen om Kinderdijk zijn eerste nederlaag te bezorgen om zelf nog een kans te behouden op het kampioenschap.

Scores Kinderdijk: Martijn Tuijtel 7x, Jacques Boer 3x, Bart de Wit 3x,
Annemarie v. As 3x, Rianne Borsje 1x, Marcha v. Es 1x.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.