Twee leuke wedstrijden voor De Wiekslag

12 december 2010 door Ad van Herk
Twee leuke wedstrijden voor De Wiekslag

ALBLASSERDAM - Afgelopen zaterdag zwommen de oudere junioren en de senioren een wedstrijd in Zwijndrecht. De Wiekslag wist weer menige ereplaats te veroveren en er werden acht persoonlijke records geboekt. Renco Sloof werd eerste op de 50 meter rug met een nieuw PR(31.52). Ook Chiel-Jan Harleman scoorde een PR op deze afstand.Ook op de 100 meter vlinderslag zetten deze heren een nieuw PR in de boeken. Renco haalde ook nog een derde plaats op de 400 meter vrije slag.
Dian Kortleve won de 50 meter vlinderslag, met vlak daarachter Tanja van Essen.  Op de 100 meter schoolslag werd Alinda Damsteegt eerste met een fraai PR (1.19.65). Ruben van Erk en Louise Kusters verbeterden hun PR op de 100 meter vrije slag. De 200 meter vrije slag werd een prooi voor Tanja van Essen. Nu werd Dian tweede met een nieuw PR (2.13.42); een tijd die ook voor Dian een startbewijs voor het NK in juni opleverde. Daphne Scheurwater werd met een nieuw PR derde op de 200 meter wisselslag.
De jongere jeugd had een Speedo-wedstrijd in Dordrecht. Ze werden geconfronteerd met een zwaar programma, met onder meer de 100 en 200 meter vlinderslag en de 200 meter vrije slag. De bikkels van trainer Leen van der Plaat gaven echter geen krimp en er konden vele nieuwe PR’s de boeken in. Cheyenne Visser verbeterde zelfs haar clubrecord op de 200 meter rugslag en zwom een geweldig nieuw PR op de 200 meter vlinderslag (een verbetering met meer dan 30 seconden). Romy de Laat en Mike Kouwenhoven  voldeden op de 200 meter rugslag aan de limieten voor het Nederlands Jeugdkampioenschap.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.