Verdiende overwinning van Kinderdijk

12 december 2010 door Ad van Herk
Verdiende overwinning van Kinderdijk

ALBLASSERDAM - Tegen het fysiek sterke RWA had Kinderdijk een moeilijke start. Telkens als de geel-blauwen aan de leiding kwamen, had het team uit Rhoon direct een antwoord.
Halverwege de eerste helft raakte het octet van Christie van Wijk echter op stoom en werd een marge van 5 punten bereikt.

Het 1 punt minder dan Kinderdijk tellende RWA speelde een sterk eerste kwartier. Gezien de statistieken waren de rood-witten na de Blokweerbewoners het meest scorende team. Het octet van coach Martin de Zwart had echter wel de meeste tegentreffers geïncasseerd. Tuijtel opende na 2 minuten de score en naar later bleek groeide hij uit tot topscoorder van de avond. In de rebound gesteund door zijn vakgenoten speelde hij een sterke wedstrijd. In het andere vak deed De Wit van zich spreken. In de slotfase van de eerste helft liepen de geel-blauwen van hun opponent weg en zag het er niet meer naar uit dat RWA nog terug zou komen in de wedstrijd.
In het 2e bedrijf kam de Kinderdijk-expres pas goed op gang. Mede door de doeltreffende dames v.d. Klooster en Borsje werden de rood-witten op een achterstand van 19 – 8 gezet. De gasten uit Rhoon, die er conditioneel doorheen zaten, scoorden na een klein kwartiertje pas tegen. Kort daarna moest Roeland, vanwege een tik in haar nek, de strijd staken en kwam Heijes binnen de lijnen. Kinderdijk nam duidelijk gas terug nadat een marge van 12 punten was opgebouwd. De Graaf maakte plaats voor Boer en Lunenborg kwam Den Hollander vervangen. Deze speler bekroonde zijn invalbeurt met een mooie pegel van afstand. Kinderdijk had zijn kruit verschoten waarna RWA met nog twee treffers de einduitslag op 22 – 15 bracht.
Trainer/coach Van Wijk keek tevreden terug op de wedstrijd. Er stond een hecht collectief binnen de lijnen dat loon na werken kreeg. A.s. zaterdag reist Kinderdijk af naar Maasland om daar het altijd lastig ODO te ontmoeten.

Scores Kinderdijk: Martijn Tuijtel 7x, Bart de Wit 5x, Rianne Borsje 4x, Annemarie
v.d. Klooster 3x, Wim den Hollander 1x, Jelle Lunenborg 1x, Janneke Roeland 1x.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.