Ruime overwinning van Kinderdijk

29 november 2010 door Ad van Herk

ALBLASSERDAM - Voor een volle zaal traden de geel-blauwen aan tegen KOAG uit Krimpen aan den IJssel. Het was alweer enkele jaren geleden dat beide teams elkaar in competitieverband tegen kwamen. Spanning en strijd waren toen de ingrediënten die zorgden voor boeiende wedstrijden. Kinderdijk, dat de geblesseerde Steven de Graaf miste, had echter geen moeite met haar tegenstander.

Met Jacques Boer voor De Graaf begon Kinderdijk energiek aan de wedstrijd en dat resulteerde direct in een treffer van eerstgenoemde speler. In de 3e minuut kwam KOAG op gelijke hoogte waarna de geel-blauwen het initiatief namen en geleidelijk de score opvoerden. Den Hollander had met 2 afstandsschoten succes en via een vrije bal van Tuijtel, hij is afgelopen week vader geworden, prijkte halverwege deel I de stand 7 – 3 op het scorebord. KOAG deed wel wat terug maar bleek niet in staat een vuist te maken. Met nog 1 minuut op de klok zag het ernaar uit dat het octet van Christie van Wijk met een tussenstand van 11 – 6 zou gaan rusten. In plaats van de bal rustig rond te spelen, wilden haar pupillen echter meer. Tweemaal balverlies leverde echter nog 2 treffers voor de Krimpenaren op.
Na de thee was er maar één team dat domineerde en dat waren de Blokweerbewoners. Binnen 10 minuten werd KOAG op een 16 – 8 achterstand gezet. Borsje onderscheidde zich met 2 fraaie treffers na goed opgezette aanvallen. Ook De Wit raakte op drift en hij maakte mede het verschil. De wedstrijd was gespeeld en het Alblasserdamse octet nam even gas terug. Na zijn 5e treffer maakte Tuijtel plaats voor Jurre Temmer. Met nog enkele minuten te gaan was het verschil opgelopen tot 9 punten. Beide teams wisten nog tweemaal de korf te vinden en na het laatste fluitsignaal van de sterk leidende Wim Hoekwater uit Hardinxveld-Giessendam werd de eindscore 23 – 14 bereikt. De geel-blauwen kunnen terugzien op een goede wedstrijd waarbij de dames wederom sterk acteerden.
Aanstaande zaterdag speelt Kinderdijk uit tegen Korbatjo dat achter de geel-blauwen een verassende gedeelde 2e plaats inneemt.

Scores Kinderdijk: Bart de Wit 7x, Martijn Tuijtel 5x, Wim den Hollander 4x,
Annemarie v.d. Klooster3x, Jacques Boer 2x, Rianne Borsje 2x.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.