Eerste wedstrijd in de zaal belangrijke zege voor Kinderdijk

14 november 2010 door Ad van Herk

ALBLASSERDAM - Het zaalseizoen 2010-2011 werd afgelopen zaterdag geopend met meteen een zeer belangrijke wedstrijd. Kinderdijk ontving in sporthal Blokweer Albatros uit Zwijndrecht, mede kandidaat voor de felbegeerde eerste plaats in de poule. Gedurende de eerste helft  was het een gelijk opgaande strijd. Kinderdijk en Albatros deden niet voor elkaar onder. Bij de eerste aanval scoorde Borsje met een afstandsschot. Albatros kwam echter snel terug en scoorde tweemaal middels een strafworp en een schot. Met een score van Van der Klooster en een perfecte doorloopbal van De Graaf op aangeven van Tuijtel was er weer voordeel voor Kinderdijk 3-2. Daarna werd er een lange periode niet gescoord. Albatros had halverwege de eerste helft wat langere aanvallen en scoorde tweemaal door het benutten van een strafworp en een schot, waardoor de stand 3-4 werd. Bij Kinderdijk liep het even niet waardoor steeds na een schot de bal door Albatros werd onderschept. Daarna was het scoreverloop steeds om en om. Met doelpunten van Tuijtel, De Wit en Den Hollander kwam de stand op 6-6. In de laatste minuut zette Kinderdijk nog een uitstekende aanval op en scoorde de Graaf 7-6, wat ook de ruststand is. Na de thee begon Kinderdijk heel sterk met afstandsschoten van Tuijtel en tweemaal De Wit. Kinderdijk kwam daarmee op 10-6. Albatros deed nog iets terug en bracht de stand naar 10-8 maar in deze periode was Kinderdijk de betere ploeg. De geel-blauwen bleven rustig korfballen. Door het wegtrekken achter de korf kwam Roeland vrij en scoorde 11-8. Albatros scoorde gelijk weer maar Borsje zorgde er voor dat het verschil drie doelpunten bleef. In de 16e minuut scoorde Albatros hun laatste doelpunt maar De Wit bracht met een afstandsschot de stand naar 13-10. Kinderdijk ging het uitspelen en Albatros kon geen vuist meer maken. Roeland zorgde voor de eindstand 14-10. Kinderdijk kan terug kijken op een goede wedstrijd.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.