Kinderdijk wint 4 punten duel aan de Sluisweg

17 oktober 2010 door Ad van Herk

ALBLASSERDAM - Met een weer blessurevrije Den Hollander in de basis deed Kinderdijk 2goede zaken tegen het tot nu toe teleurstellende Vriendenschaar uit Hardinxveld-Giesendam. Door de absentie van Roeland (werk) stond Heijes in de basis, die met 3 treffers een belangrijk aandeel had in de uiteindelijke 11 – 16 overwinning.

Door een verdiende zege op het nog slechts 1 punt tellende Vriendenschaar wist het octet van trainer/coach Christie van Wijk de aansluiting te behouden met de subtop. Met de wind als bondgenoot bleven de groenhemden in deel I na de openingstreffer van Tuijtel aan de positieve kant van de score. Tot 4 – 4 hielden de kemphanen elkaar in evenwicht waarna de Hardinxvelders tweemaal kort achter elkaar scoorden. De Wit en Van der Klooster trokken de stand weer gelijk. Het zag er naar uit dat Kinderdijk met een 7 – 6 achterstand de kleedkamer moest opzoeken maar Heijes bracht op slag van rust de stand weer in evenwicht. Coach Van Wijk constateerde dat haar team het in het eerste bedrijf moeilijk had in de omschakeling vanuit de verdediging naar de aanval.
Met de wind in de rug zouden de geel-blauwen, na later bleek, de wedstrijd in hun voordeel beslissen. Nadat Kinderdijk op achterstand was gezet en De Wit na een goed opgezette aanval de aansluiting had gerealiseerd, waren het de geel-blauwen die het  heft in handen namen. Kinderdijk zette haar opponent op een achterstand van 3 punten en dat was voor het team aan de Sluisweg net iets te veel. De Graaf vergrootte de voorsprong tot
4 punten waarna Tuijtel en Den Hollander, beiden via een strafworp, de eindstand op 11 – 16 bepaalde. De man in het zwart deelde tweemaal een gele kaart uit aan respectievelijk Tuijtel wegens te hard inkomen en trainer Daniël Beekman vanwege zijn herhaaldelijk commentaar op de leiding. Van Wijk was tevreden met de uitslag en vond de 6 punten, die voor de winterstop waren behaald, dik verdiend.

Scores Kinderdijk: Wim den Hollander 4x, Martijn Tuijtel 4x, Bart de Wit 3x,
Elizabeth Heijes 3x, Steven de Graaf 1x, Annemarie van der Klooster 1x.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.