Improductiviteit nekt Kinderdijk

19 september 2010 door Ad van Herk

ALBLASSERDAM - Op sportpark Biesland in Delft was het achttal van Christie van Wijk gelijkwaardig aan opponent Excelsior. Het schortte bij de geelhemden duidelijk aan overtuiging in eigen kunnen en productiviteit. Bart de Wit stond tegen zijn gewoonte deze middag droog en de 10 – 7 nederlaag was een feit.

Beide teams kwamen moeilijk op gang en Kinderdijk verzuimde enkele korte kansen te verzilveren. Dan zie je vaak dat de tegenpartij scoort en dat was dan ook het geval. Den Hollander trok de stand gelijk en Tuijtel bracht zijn team aan de leiding door tweemaal een strafworp te benutten. Nadat de Delftenaren weer langszij waren gekomen, bracht Tuijtel de geel-blauwen voor de laatste keer in de wedstrijd aan de leiding. Niets lukte aan Kinderdijkzijde en enkele vrije ballen werden niet benut zodat Excelsior met een 6 – 4 ruststand naar de thee ging.
Via een strafworp werd het verschil 3 punten waarna er voor het publiek weinig viel te genieten. Tuijtel maakte plaats voor Boer doch dat had niet direct het gewenste effect. Heijes werd nog ingebracht voor Van Es maar de productiviteit bij Kinderdijk bleef haperen. Met nog 10 min. te gaan, zette het octet van coach Van Wijk nog eenmaal aan. Boer scoorde tweemaal en Van der Klooster bepaalde bij haar eerste schotpoging de eindstand op 10 – 7.
De wedstrijd werd prima geleid door scheidsrechter Mostertdijk en zijn secondant.
Aanstaande zaterdag komt titelkandidaat DVO uit Bennekom op bezoek op Molenzicht. Het zal een moeilijke opgave worden om van dit team een puntje af te snoepen.

Scores Kinderdijk: Martijn Tuijtel 3x, Jacques Boer 2x, Wim den Hollander  1x en Annemarie vam de Klooster 1x.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.