Geen loon naar werken voor Kinderdijk

12 september 2010 door Ad van Herk

ALBLASSERDAM - Het octet van Christie van Wijk was geen moment de mindere van het Haagse Die Haghe. Het was dan ook jammer dat de vrije bal, die door Bart de Wit werd benut, om onduidelijke reden werd afgekeurd door de overigens goed leidende man in het zwart. Het gevolg was dat  beide punten op het sportpark aan de Baambrugsestraat bleven.

Het begin was voor Kinderdijk maar het was de thuisploeg die na 3 min. de leiding nam. De Wit trok met een doorloop de stand gelijk en de in het wit geklede Kinderdijkers verzuimden afstand te nemen door enkele korte kansen niet te verzilveren. Ook soms onnodig balverlies was één van de weinige minpunten aan Kinderdijkzijde. Tuijtel had in de beginfase zijn handen vol aan zijn opponent maar kweet zich prima van zijn taak. Die Haghe liep uit naar 3 – 1  waarna De Wit en Den Hollander hun team weer langszij brachten. Die Haghe leek met een marge van 3 punten deel I af te sluiten maar Tuijtel verkleinde de achterstand tot 7 – 5.
Met het voordeel van de wind brachten Den Hollander en de Wit de balans weer in evenwicht. De partij ging gelijk op maar de geel-zwarten wisten de korf beter te vinden dan het team van Van Wijk. Het venijn zat in de staart. Tuijtel verzilverde een strafworp en De Wit bracht uit een vrije bal de Kinderdijkers tot op 1 punt. Zoals al gememoreerd werd zijn tweede benutte vrije bal echter afgekeurd waardoor de eindscore van 11 – 10 op het scorebord niet veranderde.
Het is zeker een voordeel dat het team van Kinderdijk nauwelijks is gewijzigd de afgelopen jaren. De heren werden goed gesteund door de dames en dit team kan nog zeker groeien. Het was jammer dat het tweede aanvalsvak, met slechts 2 treffers, deze middag achterbleef.
Komende zaterdag staat weer een uitwedstrijd op het programma. Kinderdijk treedt dan aan tegen Excelsior in Delft. Vorig jaar werd dit team in de afdeling bij Kinderdijk kampioen.

Scores Kinderdijk: Bart de Wit 5x, Wim den Hollander 3x, Martijn Tuijtel 2x.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.