Mike en Vivianne district sprintkampioenen

09 februari 2010 door Ad van Herk
Mike en Vivianne district sprintkampioenen

ALBLASSERDAM - De jaarlijkse District Sprintkampioenschappen werden op 7 februari in Dordrecht gehouden. De 13-jarige Wiekslagzwemmer Mike Kouwenhoven, bij de sportverkiezingen van vrijdag jl. gekozen tot zwemtalent 2009, wist bij de junioren 1 categorie in de 100m wisselslagfinale zijn 7 concurrenten voor te blijven en veroverde fraai de titel. Bij de series 50m rug en vrije slag had hij de gouden plakken bij elkaar gezwommen. Vivianne van den Broek blonk op alle afstanden uit: eerste op de 50m vlinder, rug en vrije slag en tweede bij het schoolslag onderdeel. De finale 100m wisselslag won zij in 1.07.81, het nieuwe Clubrecord dames, met vlag en wimpel.

Van de kringen Haaglanden, Gouwe-Rijnstreek en Rotterdam waren de zestien snelste zwemmers per leeftijd geselecteerd. Behalve Mike en Vivianne kwamen ook Cheyenne Visser, Daphne Scheurwater, Ruben van Erk, Alinda Damsteegt en Johnno Peters aan de start. Johnno won weliswaar brons op zowel de school als vrije slag, maar werd geen finalekandidaat. Voor Ruben en Alinda pakte het andersom uit. Geen ereplaatsen bij de series, maar wel een start in de finale. Ruben werd zesde bij de junioren 2 en Alinda finishte als achtste bij de jeugd 2 meisjes.

ZRO-A competitie
Naomi Julicher en Dian Kortleve zwommen beiden bij de ZRO-A competitie op zaterdag een clubrecord in het 50m Aquapulcabad in Dordrecht. Naomi werd eerste op de 400m wisselslag in 5.23.06, clubrecord dames, en Dian veroverde het zilver in 5.26.79 met erbij het clubrecord onder 16 jaar. Robbert Donk pakte het goud op de 50 vrij en Milou Julicher zwom hierbij naar het brons. Mooi goud was voor Tanja van Essen op de 200m vrije slag, met Dian als bronzen winnares, en Tanja kreeg het brons omgehangen na de 50m schoolslag. Ook Ruben van Erk viel dubbelop in de prijzen: goud bij de 50 vrij en brons op de 200m rugslag. Vivianne van den Broek wist met zilver op de 50 vrij en brons bij de 100m schoolslag aan de haal te gaan.

Vette pr’s waren voor Mike Kouwenhoven, Daphne Scheurwater en Veerle van Deursen. Ook Cheyenne Visser, Alex van den Berg en Rowin Vonk boekten flinke progressie. Bij de jongens onder 12 jaar wisten Rens Julicher en Jeroen Mulder hun beste tijd te verbeteren bij de 50 vrij, maar de 100m vlinderslag in dit grote zwembad was iets te pittig. Jorrit de Vries zwom deze wel foutloos uit. Bij de estafettes wisten Mike, Alex, Ronald en Ruben de 4x50 vrij met een derde plaats af te ronden en de 4x50 wisselslag meisjes, Naomi, Vivianne, Sylvana en Milou, werd tot slot met zilver bekroond.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.