Knallend uiteinde voor Wiekslag

21 december 2009 door Ad van Herk
Knallend uiteinde voor Wiekslag

ALBLASSERDAM - Tijdens het laatste zwemweekeinde van 2009 zwom een vijftal Wiekslagzwemmers naar opmerkelijk succes bij de NK korte baan. In Amsterdam bereikte zowel Robbert Donk als Milou Julicher de B-finales te midden van nationale en internationale toppers. Robbert startte op drie vrije slag onderdelen. Op de sprintafstand werd hij 15e van Nederland, 23.15, en op de 100m finishte hij op een fantastische 11e plaats in 50.33. Alhoewel hij als 14e uit de series was gekomen op de 200 vrij, meldde hij zich op dit nummer af voor de B-finale. Alle gezwommen tijden waren goed voor nieuwe clubrecords.

Milou Julicher zwom dit jaar voor het eerst bij de senioren mee en had voor vier afstanden gekozen. Bij de vlinderslag had zij het grootste succes door in de B-finales fraai 13e te worden op de 50 meter en 14e op het 100m onderdeel. Haar tijden 28.58 en 1.03.43 betekenden clubrecords onder 16 en dames. Met een 21e eindplaats op zowel de 100 als 200m rugslag sloot zij dit evenement af.

Seniorzwemster Vivianne van den Broek werd 23e op de 100m vlinderslag en Naomi Julicher tikte als 24e na 200m rugslag de eindplaat aan. Jeugdzwemsters Tanja van Essen en Dian Kortleve completeerden de ploeg. Dian imponeerde door als vijfde bij de meisjes onder 16 jaar de 200m rugslag af te ronden, met een prima 25e all-in plaats als resultaat. Op de 100m rugslag werd zij fraai 10e van de jeugd. Bij de vrije slagnummers waren dertig jeugd zwemsters in de race. Tanja van Essen werd resp. 15e, 16e en 17e op de 100, 50 en 200m borstcrawl.  Deze bijzondere NK werd door Wiekslag met een prima 9e plaats afgesloten op de estafette 4 x 200m vrij dames.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.