Koninginnedag 2010 alweer in voorbereiding

23 november 2009
Koninginnedag 2010 alweer in voorbereiding

ALBLASSERDAM - Eind oktober is het Oranje Comité Alblasserdam (OCA) weer begonnen met de voorbereidingen voor de activiteiten in 2010. Met in het achterhoofd de dramatische afloop van Koninginnedag 2009. Door de aanslag in Apeldoorn werd ook het feest in Alblasserdam voortijdig afgebroken. Dit had organisatorische en financiële gevolgen, die ook z’n impact zullen hebben op de organisatie van Koninginnedag 2010.

Ondanks de verslechterende economische situatie heeft het comité de lat ook voor dit jaar weer hoog gelegd. Dit betekent dat ze minimaal een zelfde programma als dit jaar wil gaan neerzetten op de dag zelf en ook de activiteiten  tijdens Koninginnenacht, de  avond voor Koninginnedag, verder vorm wil geven. Tevens zal dit jaar 5 mei weer landelijke aandacht krijgen en zal er  in de komende tijd overleg zijn met de Gemeente hoe hier in Alblasserdam mee omgegaan wordt. In ieder geval zal de versierde fietsen optocht niet ontbreken. Al met al  weer veel werk te doen!

Voorzitter Arie den Boer ziet ook veel perspectief voor dit jaar ondanks wel wat zorg over de financiële mogelijkheden: “ we hebben de steun van de ondernemers in Alblasserdam en omgeving hard nodig om er ook in 2010 weer een geweldig feest van te maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat we ook nu weer voldoende steun krijgen vanuit het bedrijfsleven. We staan open voor creatieve ideeën van ondernemers en zullen binnenkort kontakt opnemen met hen.” Ook kunt u als u dat nog niet bent vriend van het Oranje Comité Alblasserdam worden.

Al met al gaat er weer veel gebeuren en zullen er weer een aantal mooie feestdagen komen in Alblasserdam. Als eerste activiteit staat op zaterdag  30 januari (ipv op zondag 31 januari) de Lampionnenoptocht voor de deur.

Over OCA
Het Oranje Comité Alblasserdam organiseert voor de gemeente Alblasserdam de festiviteiten welke verband houden met de verjaardag van onze Koningin. Hoofddoel is een fantastische dag organiseren voor de gehele bevolking op 30 april: Koninginnedag! Daarnaast organiseert het comité de  Lampionnenoptocht op de echte verjaardag van onze Koningin op 31 januari en de traditionele versierde fietsenoptocht op 5 mei.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.