Fanfare S.D.G. scoort hoge ogen

09 november 2009 door Ad van Herk

ALBLASSERDAM - Afgelopen weekend is de fanfare van chr. muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Alblasserdam muzikaal weer zeer succesvol geweest.

Zaterdag 7 november 2009 namen zij deel aan het Eiland IJsselmondefestival in theater “Het Kruispunt” in Barendrecht. Tijdens dit festival komen verschillende muziekverenigingen uit de regio Rijnmond samen om de door hen ingestudeerde werken te laten beoordelen en becijferen. Met een gemiddeld rapportcijfer van 8,25 behaalde de fanfare van SDG in de 2e afdeling (de op-een-na-hoogste afdeling) een ruime eerste prijs.

Pas drie maanden staat het fanfareorkest onder leiding van dirigent Jurgen Nab. Deelname aan een dergelijk festival, is in zo’n korte tijd een hele uitdaging. Daarom was er de afgelopen maanden hard gerepeteerd aan de te beoordelen werken.

Menig zaterdagochtend was er in een van de zalen van scc Landvast geschetter te horen. Iedere instrumentgroep kwam aan de beurt voor een extra groepsrepetitie om alle puntjes nog eens netjes op de spreekwoordelijke I te zetten. Al deze I’tjes samen moesten zaterdagmiddag j.l. de muzikale volzin vormen.

De te spelen werken (Madrigalum van Philip Sparke en het 6-delige Ossensia van Leon Vliex) werden door een vakkundige 2-koppige jury, bestaande uit de heren Lex van Diepen en Kees Schoonenbeek beoordeeld en becijferd op o.a. techniek, samenspel, zuiverheid, balans, e.d.. Dat de puntjes netjes op de I stonden is wel gebleken. Een gemiddeld eindcijfer van 8,25 is een zeer mooi resultaat.

Dankzij de mooie rapportcijfers en de opbouwende kritieken van de jury kan de nieuwe dirigent met dit fantastische orkest verder bouwen naar een wellicht nog beter resultaat in de toekomst.

Kritieken ook die de dirigent kan gaan gebruiken voor de eerst volgende grote uitdaging, het geweldige muziekspektakel Music & Motion dat gepland staat op 17 april 2010. Een megaconcert ter gelegenheid van het 110 jarig jubileum van de vereniging in sporthal Blokweer in Alblasserdam.

Gerelateerde wijken:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.