Voorzieningendriehoek Kinderdijk

17 december 2007
Voorzieningendriehoek Kinderdijk

ALBLASSERDAM, 17 december 2007 - Afgelopen donderdag werd het speellokaal van basisschool ’t Nokkenwiel locatie Maasstraat niet bevolkt door spelende peuters of kleuters, maar door een grote groep ouderen en jongeren die geïnformeerd wilden worden over de nieuwbouw tussen de Rijnstraat en Maasstraat.

Donderdagavond vond namelijk onder andere de ondertekening plaats van het gebiedscontract tussen gemeente en woningstichting. In het gebiedscontract worden afspraken gemaakt tussen beide instellingen over de (snelle) realisatie van diverse voorzieningen.  Het gebiedscontract werd getekend door wethouder Sjoerd J. Veerman en directeur woningstichting Westwaard Wonen, Jaap de Gruijter. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de realisatie van de “voorzieningendriehoek Kinderdijk”: een nieuw te bouwen complex tussen de Rijnstraat en Maasstraat, op de plaats waar nu nog basisschool ‘t Nokkenwiel een school heeft.

Dit nieuwe complex krijgt verschillende functies: onderwijs, kinderopvang, sport, welzijn en zorg. Hiervoor zijn straks diverse instellingen in het complex gehuisvest. Ook worden er nieuwe woningen gebouwd. De gebruikers van het complex zullen niet alleen in een gebouw samenkomen maar zullen waar mogelijk ook samenwerken. Op die manier ontstaat een ontmoetingsplek voor velen, want ook de wijkbewoners kunnen op verschillende manieren van het complex gebruikmaken. Zo komen er niet alleen levensloopbestendige woningen, maar wordt ook de wijk Kinderdijk nog meer voor alle leeftijden plezierig om te wonen, leren en werken.

Na de ondertekening heeft architect Anet Meijer van architectenbureau Bos&Partners met tekeningen laten zien hoe het gebouw eruit gaat zien, van binnen en van buiten. In het nieuwe gebouw zal straks plaats zijn voor Rivas, De Grote Rivieren, Waardeburgh, basisschool ’t Nokkenwiel, SWOA, jeugd- en jongerenwerk en kinderopvang WASKO. Daarnaast kunnen wijkbewoners of wijkverenigingen uiteraard gebruik gaan maken van bijvoorbeeld vergaderruimten. Ook komt er een restaurant in het gebouw, vergelijkbaar met De Waard Inn in De Alblashof. Tevens worden er 21 appartementen voor De Grote Rivieren, 27 appartementen voor ouderen en 28 koop eengezinswoningen gebouwd.

Na deze presentatie was er gelegenheid tot het stellen van vragen. Hiervan werd dankbaar gebruik gemaakt, waarbij opvallend veel positieve geluiden te horen waren. De aanwezigen waren zeer te spreken over de plannen en kijken uit naar 2010, waarin de oplevering plaatsvindt.

Ter afsluiting van de avond heeft Westwaard Wonen haar speciaal ontworpen website gelanceerd: op www.driehoekkinderdijk.nl vindt u alles over de nieuwbouw. Om 20.30 uur werd de avond beëindigd, waarbij de voorzitter van de wijkkerngroep  Kinderdijk, de heer Struik, alle aanwezigen bedankte voor hun komst en de sfeer van die avond verwoordde met :”wat goed dat dit ons overkomt!”

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.