Kinderdijk 1 – HKC 1 zaterdag 5 september 2009

07 september 2009 door Ad van Herk

ALBLASSERDAM - p Sportcomplex Molenzicht speelde Kinderdijk 1 afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Door het vorig seizoen behaalde kampioenschap startten zij dit seizoen onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Wim Diepenhorst in de overgangsklasse. Hierdoor was er bij de wedstrijd niet alleen een scheidsrechter, maar ook een grensrechter aanwezig. Aanvoerder Wim den Hollander ontbrak wegens ziekte in het octet,  Jacques Boer speelde in zijn plaats. Christina Verheij is terug in de selectie van Kinderdijk 1 en vult daarmee de lege plaats in die de gestopte Daniëlle Commandeur heeft achtergelaten.
Ondanks een goed opgezette eerste aanval van Kinderdijk viel het eerste doelpunt toch aan de kant van HKC; al in de tweede minuut kregen zij een strafworp toegekend die ook meteen benut werd. Een afstandsschot van Steven de Graaf was het antwoord van Kinderdijk hierop, maar door nog een strafworp en een afstandschot van HKC stond het na een paar minuten alweer 1-3. Een mooie doorloopbal van Martijn Tuitel zorgt ervoor dat Kinderdijk bij blijft en later door opnieuw een afstandsschot van de Graaf weer gelijk komt. Ondanks de harde wind worden er lange aanvallen opgezet en blijft Kinderdijk in balbezit, wat onder andere resulteert in een doelpunt van afstand voor Elisabeth Heyes.  Een stand van 5-4 wordt helaas niet lang volgehouden, ondanks doelpunten van Martijn Tuijtel en Bart de Wit scoort HKC nog drie punten van afstand en een derde strafworp. Met een ruststand van 8-10 kijkt Kinderdijk tegen een lichte achterstand aan.
In de tweede helft slaagt Kinderdijk er niet in om de wedstrijd naar haar hand te zetten. Christina Verheij tekent voor de 9-10, waarna een time out wordt aangevraagd. Tien minuten na rust wordt Annemarie van de Klooster gewisseld voor Janneke Roeland, die flink wat ballen weet af te vangen. Hierdoor worden er weer lange aanvallen gespeeld en lijkt het erop dat Kinderdijk zich terugvecht in de wedstrijd. Jacques Boer wordt gewisseld voor Erwin Zanen en de lange aanvallen worden beloond met doelpunten van opnieuw Tuijtel en de Wit. Hierdoor weet Kinderdijk met nog tien minuten op de klok toch weer gelijk te komen, een stand van 12-12. De Kinderdijkers gaan ervoor en onderscheppen al snel de bal, maar na een discutabele beslissing van de grensrechter moet De Graaf de bal afgeven na een botsing met een dame. De emoties lopen nu bij zowel spelers als trainer hoog op, maar de scheidsrechter is onverbiddelijk. In de laatste minuten slaagt Kinderdijk er niet in om erover heen te gaan, HKC loopt opnieuw uit. Met een eindstand van 14-16 moeten de punten uiteindelijk toch worden afgestaan aan de ploeg uit Hardinxveld.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.