Milou Julicher en Leen van der Plaat Clubkampioenen Wiekslag

08 juni 2009
Milou Julicher en Leen van der Plaat Clubkampioenen Wiekslag

ALBLASSERDAM - In zwembad Blokweer werden op 6 juni de clubkampioenschappen van Zwem en Poloclub Wiekslag gehouden. Als clubkampioenen van 2009 werden Milou Julicher en Leen van der Plaat na afloop gehuldigd. Zij ontvingen de Ad van der Steen bokaal en mogen tevens de wisselbeker een jaar lang in hun bezit hebben.

Het thema van deze clubkampioenschappen was Disney. Als starter en scheidsrechter leefde Gina van den Broek zich helemaal uit in haar rol en vooral bij de familie estafette  - de Micky Mouse race - en ludieke onderdelen klonk een zeer apart startsignaal.

Om in aanmerking te komen voor de titel clubkampioen per leeftijdscategorie moesten diverse zwemafstanden worden afgelegd. Vanaf de 10-jarige leeftijd stond ook het vlinderslagonderdeel op het programma. De kampioensprijzen, gesponsord door Harleman Technische Installatie BV, werden uitgereikt aan:

 • meisjes/jongens onder 8 jaar Ryan de Laat, Kimberley Schuit en Amber Westra
 • meisjes/jongens onder 10 jaar Romy de Laat, Jorrit de Vries en Daisy Peters
 • meisjes onder 12 jaar Daphne Scheurwater, Marloes Boele, Cheyenne Visser
 • jongens onder 12 jaar Mike Kouwenhoven,Thomas Verhoeven en Steven van den Broek
 • meisjes onder 14 jaar Chantal van Rikxoort en Ellis Verhoeven
 • jongens onder 14 jaar Johnno Peters, Ruben van Erk en Alex van den Berg
 • dames Milou Julicher, Tanja van Essen en Dian Kortleve
 • heren Leen van der Plaat, Michael van der Plaat en Mitchell van Uitert


In categorie 2 (polo/trim/recree/ouders) werden de medailles door Marina Harleman omgehangen bij Rob Verhoeven, Mauriche Schuit en Agnes van Rikxoort.

Zoals gebruikelijk werden de serieuze zwemonderdelen afgewisseld door alternatieve programmanummers. Bij de behendigheidsrace moest een pittig parcours worden afgelegd met o.a. vissen en krokodil. De prijswinnaars waren:

 • Mix: Jorrit de Vries, Ryan de Laat en Kimberley Schuit
 • Meisjes onder 10 jaar Daisy Peters en Samantha Schuit
 • onder 12 jaar Marloes Boele, Louise Kusters, Cheyenne Visser en Steven van den Broek, Rens Julicher en Patrick van Rikxoort
 • mix onder 14: Johnno Peters, Alex van den Berg, Chantal van Rikxoort
 • dames Tanja van Essen, Milou Julicher en Dian Kortleve.

Ook meerdere families namen deel aan het clubkampioenschap, waarbij jong en oud zich tijdens de estafette helemaal uitleefde. De familie Verhoeven verdiende ook dit jaar de beker en de overheerlijke taart werd toebedeeld aan de sportieve familie Schuit.

Het onderdeel 25m zwemmen met waterpolobal leverde weer vele prijswinnaars op. Bij de benjamins waren dit Romy de Laat en Marianne Vlot. Mix onder 14 jaar: Ellis Verhoeven, Thomas Verhoeven, Mike Kouwenhoven. Met een leuk aandenken in de zwemtas kon iedereen na dit geslaagde evenement naar huis.

Op de foto: Kampioenen 2009 Milou Julicher en Leen van der Plaat

Gerelateerde wijken:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.