Laatste thuiswedstrijd Wiekslag

02 juni 2009

ALBLASSERDAM -  Zaterdag 30 mei werd in zwembad Blokweer de laatste kampwedstrijd gezwommen met ACZ, Numansdorp en LAC. Door de niveau aanduiding waren de zwemmers in specifieke programma’s opgesteld. Vanwege het pinksterweekeinde was de zwemploeg aardig gereduceerd, maar desondanks werden nog 20 medailles uit het water gesleept en 31 pr’s gezwommen. De mix schoolslag estafette in het begin, met Marloes, Mike, Anne en Thomas, werd met een mooie eerste plaats afgesloten. De eerste medailles werden behaald door Elisa Sieben en David Kroon op de 50m schoolslag. David kreeg het zilver en Elisa brons omgehangen. De 200m wisselslag senioren leverde geen eremetaal op, maar wel het pr-record van de dag: Mitchell van Uitert verbeterde zijn tijd met 14.85 seconden.

De jongste zwemmers brachten mooie tijden op de klokken bij de 50m rugslag. Meie Naaktgeboren zwom een pr van 7.32 seconden en had haar zwemcarrière met brons kunnen afsluiten als zij deze race foutloos had gezwommen. Jeroen Mulder zwom met fraai pr naar goud en Jorrit de Vries won het brons. Bij de 50m vrij finishten zij tegelijk, 42.13, Jorrit kreeg met een A-tijd het goud toebedeeld en Jeroen het zilver. Bij de meisjes junioren 1 zwom Veerle van Deursen de 100m vrije slag bijna 9 seconden sneller dan tevoren en zij kreeg de gouden medaille omgehangen. Het brons was voor Kimberley Westra en de jongere Romy de Laat werd vierde. Daisy Peters zwom een vet pr van 6.57. Mike Kouwenhoven verdiende de gouden plak op de 200m vrije slag, 2.33.80, en Thomas Verhoeven streek het zilver op. De jongens onder 14 jaar maakten er een Wiekslagfeestje van op de 50m vlinderslag: goud voor Ruben van Erk, zilver voor Rowin Vonk en brons voor Alex van den Berg. Ruben kon na het aantikken zich gelijk gaan melden bij de voorstart om de 100m rugslag te zwemmen. Met een dik pr graaide hij het goud weg en Mike Kouwenhoven tekende voor het zilver. Mike had overigens op dit onderdeel vorige week het clubrecord jongens onder 12 jaar uit de boeken gezwommen. Na een zware ochtendtraining lukte het Tanja van Essen nog om het brons na de 100m vrij op te strijken en Sylvana Kusters friste haar tijd lichtjes op. Fraai zilver kwam Marloes Boele toe na 100m rugslag, terwijl de jongens hierbij alweer de prijzenpakkers waren. Eerste werd Hassanen Aljanabi, tweede Alex van den Berg en derde Rowin Vonk. Bij de 50m schoolslag greep Kimberley Westra net naast het brons en Melissa den Ouden zwom bij haar laatste wedstrijd naar een zesde plaats. Een nette vierde plaats met pr was voor Louise Kusters bij de 100m schoolslag en Anne Brouwer zei Wiekslag vaarwel met een zesde plaats. Met een spannende 6x50 vrij mix estafette werd Wiekslag nipt tweede achter Numansdorp en kon iedereen na het opruimen snel nog even van het stralende weer gaan genieten.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.